«Η Ελλάδα κατά του Καρκίνου» – Δωρεάν έλεγχος μαστού, τραχήλου μήτρας σε γυναίκες & καρκίνου του προστάτη σε άνδρες

0
270

Τη συμμετοχή στο πρόγραμμα «Η Ελλάδα κατά του καρκίνου» που υλοποιεί το «Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας» και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής εξασφάλισε μετά από σχετικό αίτημα ο Δήμος Καλλιθέας.

Το πρόγραμμα απευθύνεται στις γυναίκες  και τους  άνδρες που είναι μόνιμοι κάτοικοι στο Δήμο Καλλιθέας και αφορά δωρεάν έλεγχο για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση των κακοηθών όγκων του μαστού και του τραχήλου της μήτρας στις γυναίκες και για την πρόληψη κι έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του προστάτη για τους άνδρες.

Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα, το οποίο χρηματοδοτείται πλήρως από το «Ελληνικό Αντικαρκινικό Ινστιτούτο», και θα ξεκινήσει την 1η Νοεμβρίου 2022, θα πρέπει οι ωφελούμενες γυναίκες που κατοικούν μόνιμα στο Δήμο Καλλιθέας να επικοινωνήσουν τις εργάσιμες ημέρες με την γραμματεία του Ιδρύματος στα τηλέφωνα 2103620831-32 από τις 09:30 έως τις 15:00.

Οι ωφελούμενοι άνδρες που κατοικούν μόνιμα στο Δήμο Καλλιθέας επίσης θα πρέπει να επικοινωνήσουν τις εργάσιμες ημέρες με την γραμματεία τού Ιδρύματος στα τηλέφωνα 2103643723 από τις 09:30 έως τις 15:00.

Αναλυτικότερα η πρόσκληση για συμμετοχή στο πρόγραμμα ΔΩΡΕΑΝ εξετάσεων

Αγαπητές κυρίες, αγαπητοί κύριοι,

Με ιδιαίτερη χαρά σάς πληροφορούμε ότι μετά από αίτημα του Δήμου Καλλιθέας, το οποίο έγινε αποδεκτό, και υπό την αιγίδα τής Περιφέρειας Αττικής, το «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ», στο πλαίσιο του προγράμματός του «Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ», ξεκινά πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση των κακοηθών όγκων τού μαστού και του τραχήλου τής μήτρας στις γυναίκες που κατοικούν μόνιμα στον Δήμο Καλλιθέας και για την πρόληψη κι έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου τού προστάτη στους άνδρες οι οποίοι είναι μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου.

Στόχος τού προγράμματος αυτού είναι : α) η εξέταση όλων των γυναικών ηλικίας 25 έως 70 ετών με τεστ Παπανικολάου (και επιπλέον με ταυτοποίηση του ιού HPV στις ηλικίες 30 – 50 ετών), β) όλων των γυναικών από 40 ετών και άνω επιπροσθέτως με ψηφιακή μαστογραφία, και γ) η εξέταση όλων των ανδρών ηλικίας 40 έως 70 ετών με αιματολογικό έλεγχο (PSA) και κλινική εξέταση (ψηλάφηση, υπερηχογράφημα κλπ).

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται από την Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022 στην σταθερή μονάδα τού Ιδρύματος, η οποία βρίσκεται στην Αθήνα επί της οδού Βαλτετσίου 11 & Ιπποκράτους.

Οι ενδιαφερόμενες κυρίες μπορούν να επικοινωνούν άμεσα, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 9:30 έως 15:00, με την γραμματεία τού Ιδρύματος στα τηλέφωνα 2103620831-32 για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.

Οι ενδιαφερόμενοι κύριοι μπορούν να επικοινωνούν άμεσα, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 9:00 έως 15:00, με το εργαστήριο στο τηλέφωνο 2103643723 για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους

Οι εξετάσεις αυτές είναι ΑΚΙΝΔΥΝΕΣ, ΑΝΩΔΥΝΕΣ, ΕΓΚΥΡΕΣ και προσφέρονται ΔΩΡΕΑΝ. Την κάλυψη της δαπάνης για όλη την διεξαγωγή τού προγράμματος πληθυσμιακού ελέγχου, ανέλαβε το«ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ» χάρις στην πλήρη χορηγία τού ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ.

Οι γυναίκες και οι άνδρες που θα βρεθούν να χρήζουν περαιτέρω ελέγχου, καλούνται άμεσα στην σταθερή μονάδα, ενημερώνονται και τους προσφέρονται όλες οι απαραίτητες επιπλέον εξετάσεις επίσης ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ.

Προκειμένου να προγραμματίσουμε μία όσο το δυνατόν άρτια, από κάθε άποψη, προσφερομένη υπηρεσία σάς παρακαλούμε να δηλώσετε έγκαιρα την συμμετοχή σας.

Comments are closed.