Η «δική» μας Μαρίτα Παπαρίζου αύριο στο ΚΠΙΣΝ – Το «Θείο Πάθος» και ο Μύθος στην Όπερα

Το «Θείο Πάθος» και ο Μύθος στην Όπερα με τη φωνή της Μαρίτα Παπαρίζου

Μια ιδανική οπερατική βραδιά, τη Μεγάλη Δευτέρα με τον τίτλο «Cosmos» στο ΚΠΙΣΝ με την διεθνώς διακεκριμένη Ελληνίδα κοντράλτο Μαρίτα Παπαρίζου, η οποία έδωσε συνέντευξη πρόσφατα και στο protothema.gr. για τηνσυγκεκριμένη βραδιά όπερας.

Μια ξεχωριστή βραδιά, στο κλίμα της Μεγάλης Εβδομάδας ετοιμάζει το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) τη Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου στις 20.30 καθώς υποδέχεται για δεύτερη φορά στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος τους Σολίστες της Βενετίας (I Solisti Veneti), την πιο φημισμένη Ορχήστρα Δωματίου της Ιταλίας, μαζί με τη αναγνωρισμένη Ελληνίδα κοντράλτο Μαρίτα Παπαρίζου, που θα μας ταξιδέψουν στον κόσμο του Θείου και του Μύθου. Την ορχήστρα διευθύνει ο καταξιωμένος μαέστρος Giuliano Carella. Η Μαρίτα Παπαρίζου μιλάει στο «Πρώτο Θέμα» για την τέχνη της, τις σπουδές της, τις μεγάλες της εμφανίσεις στα θέατρα όλου του κόσμου.

Το θείο πάθος και ο μύθος στην όπερα

Οι μουσικές του Antonio Vivaldi θα συνυπάρξουν με αυτές του George Frideric Handel και του Nicola Porpora, η όπερα με το ορατόριο, τις σερενάτες και τα κονσέρτα, αλλά και η αρχαία ελληνική και ρωμαϊκή μυθολογία με τη θρησκευτική λατρεία.  Κατά αυτόν τον τρόπο, οι Σολίστες της Βενετίας και η ζεστή φωνή της Μαρίτας Παπαρίζου θα προσπαθήσουν να μας αποδώσουν μια ανθολογία της μπαρόκ μουσικής και της θεματικής της, κληρονομιάς της Αναγέννησης και των ιδεωδών της Camerata Fiorentina.

Η ορχήστρα «I Solisti Veneti» ιδρύθηκε στην Πάδοβα το 1959 από τον Claudio Scimone, μαθητή του Δημήτρη Μητρόπουλου. Ο Claudio Scimone παρέμεινε Διευθυντής της μέχρι τον θάνατο του τον Σεπτέμβριο του 2018. Κάτω από την καθοδήγηση του, η ορχήστρα γρήγορα αναγνωρίστηκε διεθνώς από κοινό και κριτικούς και έγινε γνωστή κυρίως ερμηνεύοντας ιταλική μπαρόκ μουσική, παρουσιάζοντας  και ηχογραφώντας πολλά έργα των Antonio Vivaldi, Tomaso Albinoni, Francesco Geminiani, Benedetto Marcello και Giuseppe Tartini. 

 

Μέχρι σήμερα, οι Σολίστες της Βενετίας έχουν δώσει περισσότερα από 6.000 κοντσέρτα σε πάνω από 90 χώρες, έχουν λάβει μέρος στα σπουδαιότερα φεστιβάλ κλασικής μουσικής, έχουν ηχογραφήσει περισσότερα από 350 LP, CD και DVD, έχουν τιμηθεί με δεκάδες βραβεία (συμπεριλαμβανομένου ενός βραβείου Grammy και του βραβείου «Una Vita per la Musica» για το σύνολο της καλλιτεχνικής τους προσφοράς) και έχουν συνεργαστεί με μερικούς από τους σπουδαιότερους τραγουδιστές και σολίστες της εποχής μας, όπως οι Placido Domingo, Andrea Bocelli, José Carreras, June Anderson, Marilyn Horne, Ruggero Raimondi, Samuel Ramey, Lucio Dalla και Massimo Ranieri.

Η Μαρίτα Παπαρίζου έχει συνεργαστεί με τους Σολίστες της Βενετίας,  πραγματοποιώντας πολλές συναυλίες ανά την Ευρώπη, καθώς και στον βραβευμένο προσωπικό της δίσκο Vivaldi ma non solo.

M. Δευτέρα 10/04 | 20.30 
ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ ΕΛΣ 

Σημεία προπώλησης εισιτηρίων:
• διαδικτυακά στον ιστότοπο Ticket Services 
• τηλεφωνικά: 210 7234567 (Υπηρεσίες Εισιτηρίων)
• στο εκδοτήριο της Ticket Services (Πανεπιστημίου 39, Αθήνα) 

Εισιτήρια:
Ζώνη Α – γενική είσοδος €15
Ζώνη B –  γενική είσοδος €10, μειωμένο €5

Comments are closed.