Η γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού από τις οδυνηροτερες στιγμές της ιστορίας μας

Η γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού ειναι μια από τις οδυνηροτερες στιγμές της ιστορίας μας.
«Η ηθικά ειδεχθής δολοφονία του Ποντιακού ελληνισμού στίγμα ανεξάλειπτο για την πολιτισμένη ανθρωπότητα» γράφει ο συγγραφέας Πάνος Αβραμόπουλος.

γράφει ο  Βασίλης Μπουκουβάλας

Κάθε φορά που η καμπύλη του χρόνου μας γυρίζει στις 19 Μαΐου μας υπενθυμίζει την ιερά υποχρέωση που έχουμε ως έθνος έναντι των αδελφών μας Ποντίων στον αγώνα τους για δικαίωση.

Ο ίδιος επίβουλος εχθρός ακόμα και σήμερα στέκεται απεναντι κραδαίνων μαχαίρι και φωτιά.
Πολύ έγλωττα τα λόγια του Αμερικανού πρόξενου στην Σμύρνη Τζών Χόρτον «Απο άκρου εις άκρον σε όλη την τουρκική επικράτεια, πάντα υπήρχε μια κηλίδα αίματος για να θυμίζει την βάρβαρη παρουσία τους».

Περίπου 350.000 Έλληνες του Πόντου, σφαγιάστηκαν από τους αιμοδιψείς τσέτες του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, στην Αμάσεια, την Σινώπη και την Σαμψούντα, στα πλαίσια της εθνοκάθαρσης της Ασίας, από τους γηγενείς χριστιανικούς πληθυσμούς των Ποντίων και των Αρμενίων.

Οι ενοχές της ελληνικής πολιτείας πελώριες.τα φοβικά και διπλωματικά της σύνδρομα πολλά. Χρειάστηκαν 100 χρόνια για να βρούμε το κουράγιο και την δύναμη,και να αναγνωρίσουμε το 1994 την γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού.

Το μήνυμα «Δεν ξεχνώ»

Λαός που θέλει να έχει μέλλον πρέπει να διασχίζει την γέφυρα του παρόντος χωρίς να ξεχνά το παρελθόν του.
Οι περήφανοι Πόντιοι αδελφοί μας αξίωνουν και αξίζουν δικαίωση από το σύγχρονο πολιτισμένο κόσμο και θα την έχουν σίγουρα γιατί ο αγώνας τους είναι ιερός και γιατί το αίμα των προγόνων τους έχει ποτίσει τα αγιασμένα χώματα του Πόντου.

Comments are closed.