Η ανευθυνότητα των «ολίγων» οδηγεί σε απόγνωση τους πολλούς… Νέα μέτρα με «επιλεκτικό» Lockdown

Μίνι Lockdown ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πριν από λίγη ώρα σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αποφευχθεί ένα καθολικό Lockdown, δίνοντας παράλληλα στο σύστημα υγείας να «αναπνεύσει» από την ασφυκτικότατα που βιώνει λόγω της επιθετικότητας που παρουσιάζει το δεύτερο κύμα της επιδημίας.

Τα μέτρα που αποφασίστηκαν απορρέουν ουσιαστικά από την συμπεριφορά των λίγων, είτε αυτοί είναι ιδιοκτήτες μπαρ-καφέ είτε αυτοί είναι πολίτες που με ελαφρά την καρδία και αδιαφορώντας για την υγεία των πολλών προχωρούν ανεξέλεγκτα σε «άρνηση» για τα απλά μέτρα, είτε για όλους όσους η «παράνομη» διασκέδαση τους θεωρείται πράξη «αντίστασης» και όχι «εχθροπραξίας» κατά της δημόσιας τάξης και υγείας.

Το σχέδιο των 30 ημερών της Κυβέρνησης

Το σχέδιο αλά Γαλλικά διάρκειας 30 ημερών που θα ισχύσει από την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020 μέχρι και την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020 που στόχο έχει την αποτελεσματική ανάσχεση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, την προστασία της υγείας των πολιτών και την ουσιαστική στήριξη εργαζόμενων και επιχειρήσεων, όπως αυτό ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη έχει ως εξής:

Δύο ζώνες επιτήρησης 

Πρώτη Ζώνη

Στην πρώτη ζώνη εντάσσονται οι πράσινες και κίτρινες περιοχές ενώ τα νέα μέτρα σε αυτές θα είναι καθολική χρήση μάσκας και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12 τα μεσάνυχτα εως τις 5 το πρωί.

  1. Χρήση μάσκας παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

2. Περιορισμός της κυκλοφορίας από τις 12 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

3. Εφαρμογή τηλε-εργασίας 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

4. πλήρης τηλε-εκπαίδευση στα πανεπιστήμια.

5. Όχι συναθροίσεις

Δεύτερη Ζώνη

Στην δεύτερη ζώνη αυξημένου κινδύνου εντάσσονται οι πορτοκαλί και κόκκινες περιοχές, δηλαδή Αττική και όλη η Βόρειος Ελλάδα και γι αυτές θα ισχύσει το ειδικό lockdawn με αναστολή λειτουργίας εστίασης, ψυχαγωγίας και αθλητισμού.

Ειδικά εκεί, στις προηγούμενες ρυθμίσεις, προστίθενται και οι ακόλουθες:

  1. Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των χώρων εστίασης, πλην της κατ’ οίκον διανομής φαγητού και της παραλαβής απ’ το κατάστημα. 

2. Αναστέλλεται η λειτουργία των χώρων ψυχαγωγίας, πολιτισμού και άθλησης: Μπαρ, καφέ, κινηματογράφοι, μουσεία και θέατρα όπως και κλειστά γυμναστήρια.

3. Σε αντίθεση με την άνοιξη, ωστόσο, δεν απαγορεύονται οι μετακινήσεις εκτός νομού.

Ελεύθερη κυκλοφορία, ανοικτά σχολεία και καταστήματα.

Comments are closed.