Απόψε στις 19:30 η «Αγγέλα» του Γ. Σεβαστίκογλου στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας

0
820

Μια ιδιαίτερη όσο και ξεχωριστή παράσταση ανεβαίνει σήμερα, Σάββατο 22 Απριλίου 2023 στις 19:30, στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας (Κρέμου 123 & Φιλαρέτου) με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Γιώργου Αντωνακάκη.

Πρόκειται για την παράσταση η «Αγγέλα» του Γιώργου Σεβαστίκογλου η οποία ανεβαίνει από τη θεατρική ομάδα του Ε.ΣΥ.Ν (Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών – παράρτημα Καλλιθέας – Ν. Σμύρνης – Ταύρου) και σε συνεργασία με τη θεατρική σκηνή «Αλέκα Παΐζη».

Η σκηνοθεσία ανήκει στο Γιώργο Δαράκη και η καλλιτεχνική επιμέλεια στο «δικό» μας Γιώργο Αντωνακάκη.

Η «Αγγέλα» του Γιώργου Σεβαστίκογλου

Αθήνα, 1950. Μετεμφυλιακή Ελλάδα. Μετανάστευση. Αθήνα του σήμερα. Απώλειες. Η Αγγέλα φτάνει από το χωριό της με μια βαλίτσα όνειρα να δουλέψει υπηρέτρια. Εκπόρνευση, μαστροπεία, σήψη, λαϊκά μπλουζ, μια Ελλάδα που μάχεται.

Αδιέξοδο. Καημός. Ονειρα που κλείνουν σε ντουβάρια. Πρόσωπα με ματαιωμένα όνειρα. Βιοπάλη, ανασφάλεια. Μια Ελλάδα που προσπαθεί να αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες της, εκεί που ξεπηδούν οι πρώτοι πίνακες του Τσαρούχη, η ποίηση του Ρίτσου, οι μελωδίες των Θεοδωράκη και Χατζιδάκι, τα αηδόνια του ρεμπέτικου, οι χορδές των μπουζουκιών.

Η Αγγέλα είναι η Ελλάδα που παλεύει ανάμεσα σε όνειρα και εφιάλτες.

«ΑΓΓΕΛΑ» του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΕΒΑΣΤΙΚΟΓΛΟΥ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΡΑΚΗΣ

Καλλιτεχνική Επιμέλεια:
Γιώργος Αντωνακάκης

Παίζουν με σειρά εμφάνισης:

ΙΟΥΛΙΑ ΤΣΑΓΓΑΡΑΤΟΥ (Φανή) ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΔΑΡΑ, ΤΙΝΑ ΜΥΤΙΛΗΝΟΥ (Άννα, κυρίες) ΤΟΜΑΖΙΝΑ ΤΣΑΛΙΚΗ, ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΣΟΜΩΚΟΥ (Γεωργία) ΦΑΝΗ ΤΣΙΤΟΥΡΑ (Νέρα)
ΝΟΤΑ ΠΑΝΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ (Αγγέλα) ΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΑΣ (Στράτος) ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΣ (Λάμπρος) ΤΑΣΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ (Γκαρσόνι)

Μουσική: Άγγελος Σιδέρης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Γιώργος Κοκκώνης  Φώτα – Ήχος: Απόλλωνας Λεβέντης

Comments are closed.