«ΖΟΟΜ» στις παρελάσεις μιας άλλης εποχής – Φωτόρεπορταζ: Ανδρέας Ανδρεόπουλος

Φωτορεπορτάζ: Ανδρέας Ανδρεόπουλος 

Αλήθεια, μια φωτογραφική ματιά σε παρελάσεις στην Καλλιθέα του 1960 και κάτι, αλλά και σε αυτές του 1980 και μετά πόσες αναμνήσεις μπορούν να «ανασύρουν», πόσες σκέψεις θα δημιουργήσουν για τα 40 χρόνια πίσω.

Γνωστές και άγνωστες φιγούρες γεμίζουν την κάθε φωτογραφική στιγμή στους χώρους της παρέλασης με ανθρώπους που έγραψαν τη δική τους ιστορία στην πόλη της Καλλιθέας αλλά και στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας μας.

Ας τις απολαύσουμε λοιπόν αφού ευχαριστήσουμε το συνεργάτη μας Ανδρέα Ανδρεόπουλο για τα όμορφα «κλικ» που μας χάρισε στις περισσότερες φωτογραφίες του σημερινού μας αφιερώματος.

Η καθιερωμένη «πομπή» του Δημοτικού μας Συμβουλίου αμέσως μετά την Δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων όπου οι Δήμαρχοι Γιάννης Γάλλος και Γιώργος Ψαλιδόπουλος συνοδευόμενοι από τους Αντιδημάρχους Γ. Αντωνακάκη, Γ. Μακρίδη, Στ. Αμυρά περπατούν προς το χώρο της παρέλασης 
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης κα Καλογήρου, Χρ. Δημόπουλος ο κ. Σώζων Αργυρός ενώ πίσω αριστερά διακρίνεται ο ιατρός Κώστας Νικολούτσος.
Οι Δήμαρχοι Γιάννης Γάλλος, Γιώργος Ψαλιδόπουλος, ο αντιδήμαρχος κ. Παναγιωτόπουλος, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης – ιατρός Τάκης Σκανδαλάκης με τους Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξης του Χρ. Πιερρουτσάκο και Ηλία Κακουλίδη
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μανώλης Γάλλος (γιός του Γιάννη Γάλλου), Σοφία Παπαδοπούλου, Βαγγέλης Μπαρμπάκος (σήμερα αντιδήμαρχος) και ο κ. Λευτέρης Γρίβας
Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης – ιατρός και καθηγητής ΕΚΠΑ Τάκης Σκανδαλάκης (μετέπειτα υφυπουργός Εξωτερικών) κρατά τον γιό του Νίκο Σκανδαλάκη (σήμερα Αντιδήμαρχος) ενώ δίπλα τους είναι ο Δημοτικός Σύμβουλος  Μίμης Χαριάδης (μετέπειτα Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Δημοτικού μας Συμβουλίου).
Η αξία αυτής της φωτογραφίας «κρύβεται» στην παρουσία του «κλικάκια» Ανδρέα Ανδρεόπουλου, δίπλα του ο επικεφαλής της ιστορικής Δημοτικής Παράταξης Δ.Δ.Ε. Αρ. Αβραμίδης, ενώ στην πίσω πλευρά και λίγο αριστερά διακρίνεται ο ιδιοκτήτης της Σχολής Παπαδοπούλου καθηγητής Μ.Ε. Τάκης Παπαδόπουλος μαζί με την σύζυγο του καθηγήτρια Φώφη Παπαδοπούλου.
Η Δημοτική μας Φιλαρμονική υπό το μαέστρο της κ. Γάσπαρη


Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Γιώργος Ψαλιδόπουλος πλαισιωμένος από τους Αντιδημάρχους κ. Παναγιωτόπουλο (αριστερά) και Σαμψών Μακρίδη (δεξιά), στην πίσω σειρά από δεξιά προς αριστερά διακρίνεται ο Δημοτικός Σύμβουλος Παναγιώτης Ψαλτάκος ενώ στην αριστερή πίσω σειρά διακρίνονται ο Τάκης Σκανδαλάκης με τους Δημοτικούς Συμβούλους της Παράταξης του Χρ. Πιερρουτσάκο, Θανάση Παπαρούπα, Σοφία Παπαδοπούλου και Γιάννη Χατζηνικολαΐδη.
ο Αντιδήμαρχος Παν. Γαλανόπουλος
ο Δήμαρχος Γιώργος Κυριόπουλος με τους Αντιδημάρχους Νίκη Ιωακειμίδη, Βασίλη Ηλιάκης, Δημήτρη Βασιλόπουλο, Κώστα Πολυχρονίδη και Κώστα Κερκύρα.
ο Δήμαρχος Γιώργος Κυριόπουλος αποχωρεί από τη δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων
η πάντα εντυπωσιακή Δημοτική μας Φιλαρμονική
ο Δήμαρχος Γιώργος Ψαλιδόπουλος ενώ πίσω αριστερά διακρίνεται ο Πάνος Κοντογιώργης υποψήφιος Δήμαρχος Καλλιθέας και μετέπειτα Ευροβουλευτής
ο Δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης παρακολουθεί τη νεολαία μας να παρελαύνει
οι μαθητές και οι μαθήτριες της Σχολής Αποστολοπούλου παρελαύνουν
Γιάννης Γάλλος, Γιάννης Μακρίδης, Σταύρος Αμηράς, Τάκης Παπαδόπουλος

Comments are closed.