Ε.Ι.Ο.: Στόχος του Αυγενάκη η άλωση της Ομοσπονδίας… Στις εκλογές οι εκλεκτοί του θα συντριβούν

0
504

Στην αντεπίθεση περνά η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία (ΕΙΟ), καθώς με ανακοίνωση της κατηγορεί τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη ότι στόχος των ενεργειών του είναι να αλώσει την Ομοσπονδία, κάνοντας λόγο μ για συντριβή των εκλεκτών του στις επερχόμενες εκλογές της.

Η Ανακοίνωση της Ε.Ι.Ο

 ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ

Ο πρώτος έλεγχος (Νοέμβριος 2019) αποφασίστηκε από τον  Υφυπουργό την ίδια ημέρα που στείλαμε εξώδικο στον εκλεκτό του, τότε που έστειλε τέσσερα άξια στελέχη της Οικονομικής Υπηρεσίας του Υφυπουργείου.

Στη συνέχεια διέταξε δεύτερο έλεγχο με ανάθεση σε εταιρεία ορκωτών λογιστών για να μπορέσει να αποδείξει τυχόν οικονομικά προβλήματα της Ομοσπονδίας και να χρησιμοποιήσει την σχετική έκθεση για την υπεράσπιση των εκλεκτών του.

Η ΕΙΟ με αλλεπάλληλες επιστολές ,μετά το τέλος των δύο ελέγχων, ζήτησε από το Υφυπουργείο  τα πορίσματα των ελέγχων τα οποία δεν μας δόθηκαν. Κατόπιν τούτου με εισαγγελική παραγγελία αιτηθήκαμε στις 8 Οκτωβρίου 2020 τις εκθέσεις των ελέγχων οι οποίες θα έπρεπε να μας δοθούν σύμφωνα με τον νόμο εντός 20 ημερών. Αν και έχουν περάσει περίπου τρεις μήνες ,ο Υφυπουργός δεν σεβάστηκε ούτε την εισαγγελική παραγγελία.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υφυπουργού προκηρύξαμε νόμιμα εκλογές για τις 14 Μαρτίου. Τι πιο δημοκρατικός τρόπος για την ανάδειξη νέας διοίκησης μέσα από τα σωματεία. Αυτή είναι η απάντησή μας στο «δεν έχουμε τσίπα» του κ. Αυγενάκη. 

Ο κ. Αυγενάκης δεν καταλαβαίνει ότι η αναγγελία του νέου ελέγχου προσβάλλει τα πανάξια στελέχη της Οικονομικής Υπηρεσίας που διενήργησε τον πρώτο έλεγχο, καθώς επίσης ότι δυσφημεί με αυτόν τον τρόπο και την εταιρεία ορκωτών λογιστών τους οποίους αυτός επέλεξε με ανάθεση και όχι με διαγωνισμό.

Ο έλεγχος της ΑΑΔΕ είναι χαρά για εμάς, γιατί αναγγέλλοντάς τον λίγες ώρες μετά την προκήρυξη εκλογών, που θα γίνουν σύμφωνα με το δικό του νόμο, δείχνει ξεκάθαρα τον πανικό των εκλεκτών του για τη συντριβή τους στις επερχόμενες εκλογές. 

Comments are closed.