Ε.Ι.Ο.: Σήμερα η δράση “Ιστιοπλοΐα Γένους Θηλυκού” με την Ολυμπιονίκη μας Σοφία Παπαδοπούλου

0
309

Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία (Ε.Ι.Ο.) παρουσιάζει μια πρωτοποριακή δράση που απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες με τίτλο “Ιστιοπλοΐα Γένους Θηλυκού”.


Η δράση αυτή γίνεται υπό την αιγίδα της World Sailing World Sailing και του εορτασμού του Παγκόσμιου Φεστιβάλ Γυναικών – Steering the course σε συνεργασία με το Ναυτικό όμιλο «Ιστιοπλοΐα για όλους» Sailability Hellas.

Πιο συγκεκριμένα η δράση θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Κέντρου της ΕΙΟ «Athens International Sailing Center» στην Ναυταθλητκή Μαρίνα του Δήμου Καλλιθέας ATHENS INTERNATIONAL SAILING CENTER, το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 9 το πρωί έως 5 το απόγευμα.

Το πρόγραμμα, του οποίου υπεύθυνη είναι η Ολυμπιονίκης Σοφία Παπαδοπούλου, απευθύνεται σε μαμάδες, κόρες, νεαρές και έφηβες γυναίκες και σε γυναίκες με αναπηρία που επιθυμούν να ζήσουν την υπέροχη εμπειρία της ιστιοπλοΐας, να γοητευτούν από την ελευθερία και τη χαρά που προσφέρει και να αποφασίσουν να κάνουν μια “επαναστατική” αλλαγή στην δύσκολη καθημερινότητά τους. Να βάλουν την ιστιοπλοΐα στη ζωή τους.
Να εκπαιδευτούν, να προπονηθούν και – γιατί όχι – να πάρουν μέρος σε αγώνες και να κερδίσουν επιβραβεύοντας επιπλέον τον εαυτό τους με την βελτίωση της ψυχικής και σωματικής τους ευεξίας.

Ο Οκτώβριος είναι παγκοσμίως μήνας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο Μαστού, γι’ αυτό η δράση είναι αφιερωμένη στις γυναίκες του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ , οι οποίες θα τιμήσουν την εκδήλωση με την παρουσία και την συμμετοχή τους.

Θα συμμετέχουν οι συνεργαζόμενοι φορείς HOPE Genesis HOPE Genesis για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση σχετικά με το θέμα της υπογεννητικότητας, το Safe Water Sports Safe Water Sports με το εκπαιδευτικό παιχνίδι για την ασφάλεια στο νερό, η οργάνωση ADHD Hellas με την ενημέρωση ευαισθητοποίησης των ατόμων με διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας ADHD HELLAS, η ομάδα Athens Intreprids ατόμων με αναπηρία, η γυναικεία ομάδα Πετοσφαίρισης Άρτεμις Κορυδαλλού «Ομάδα και έξω από τις γραμμές» ΑΓΣ ΑΡΤΕΜΙΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ και η χορευτική ομάδα της ιστιοπλόου Ειρήνης Κουρούβανη και Αλίν Μπατανιάν με την χορογραφία «Περπατώντας με τις παλάμες».

Στόχος της ΕΙΟ είναι η δράση να γίνει θεσμός και να αγκαλιαστεί από κάθε Όμιλο, Δήμο και Περιφέρεια της Χώρας.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της δράσης

Comments are closed.