Ε.Ι.Ο.: Προγράμματα Erasmus με την έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης

0
422

Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία διαχρονικά δίνει τεράστιο βάρος στην ανάπτυξη του αθλήματος και αποφάσισε να συμμετέχει σε διεθνή προγράμματα Erasmus. Με επικεφαλής την ιταλική Ομοσπονδία και τη συμφωνία της κυπριακής κατατέθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση αίτημα συμμετοχής σε αυτά τα προγράμματα που θα είναι επιδοτούμενα και θα αφορούν την εκπαίδευση αθλητών και αθλητριών έως 19 χρόνων σε βάθος τριετίας.

Όσον αφορά την Ελλάδα η εκμάθηση θα γίνεται μέσω των ομίλων με τρεις προπονητές και συντονιστή τον τεχνικό σύμβουλο της ΕΙΟ Γιώργο Σκλαβούνο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποδέχθηκε την κοινή υποψηφιότητα Ιταλίας, Ελλάδας, Κύπρου και απομένει να ανάψει το πράσινο φως μέχρι τέλος του χρόνου για την έναρξη των προγραμμάτων Erasmus. 

Στην αρχή τα μαθήματα θα διεξάγονται διαδικτυακά λόγω της πανδημίας και θα αφορούν το θεωρητικό κομμάτι της ιστιοπλοΐας. Σε βάθος χρόνου θα γίνονται με φυσική παρουσία στελεχών. Θα μπορεί, δηλαδή, να έρθει στην Ελλάδα ένας Ιταλός προπονητής για να διδάξει τους ιστιοπλόους μας και το αντίστροφο.

Η διοίκηση της ΕΙΟ σε στενή συνεργασία με την ιταλική και την κυπριακή Ομοσπονδία βρίσκονται σε επαφή και με άλλες χώρες, ούτως ώστε αυτά τα ειδικά προγράμματα να γίνουν ευρύτερα γνωστά, να υπάρχει ακόμα καλύτερη οργάνωση και μελλοντικά να δέχονται και ανταλλαγή αθλητών και αθλητριών.

πηγή:

Comments are closed.