Ε.Ι.Ο.: «Έφυγε» ο εμβληματικός ιστιοπλόος Γιώργος Ζαΐμης, «χρυσός» Ολυμπιονίκης στη Ρώμη…

0
817

Μια σημαντική απώλεια μετράει από χθες η Ελληνική Ιστιοπλοΐα και ο Ολυμπισμός καθώς έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Ζαΐμης «χρυσός» Ολυμπιονίκης στη Ρώμη το 1960.

Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία με ανακοίνωση της εκανε γνωστό το θάνατο του Γιώργου Ζαΐμη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση.

«…Ο ελληνικός αθλητισμός πενθεί για το θάνατο του Γιώργου Ζαΐμη. Ο εμβληματικός ιστιοπλόος, “χρυσός” Ολυμπιονίκης στη Ρώμη το 1960 και με συμμετοχή σε άλλες δύο Ολυμπιάδες (1964, 1968), πέθανε στα 82 του χρόνια.

Αναδείχθηκε Χρυσός Ολυμπιονίκης της Ιστιοπλοΐας στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης το 1960, με το σκάφος “Νηρεύς” στην κατηγορία Dragon, με πλήρωμα τον τότε Διάδοχο Κωνσταντίνο και τον Οδυσσέα Εσκιντζόγλου. Το 1964 κατέκτησε την 8η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο με τους Εσκιντζόγλου και Μαγουλά, ενώ είχε λάβει μέρος και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μεξικό το 1968.

O Γιώργος Ζαϊμης ήταν ιδρυτικό στέλεχος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, ενεργό μέλος στην Ένωση Συμμετασχόντων στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μέλος του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος, ενώ διετέλεσε και Πρόεδρος στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιώς.

Επίσης καταξιώθηκε και στον επαγγελματικό τομέα, ως επιχειρηματίας στη ναυτιλία έχοντας δημιουργήσει μια από τις πρώτες και σημαντικότερες εταιρείες yachting στη xώρα μας. H απώλεια του Γιώργου Ζαϊμη αφήνει ένα πολύ μεγάλο κενό στον ελληνικό Ολυμπισμό και την Ελληνική  Ιστιοπλοϊα .
Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά της στην οικογένεια…».

Comments are closed.