Ε.Ε.Τ.Α.Α.: Χωρίς δικαιολογητικά οι αιτήσεις για voucher των Βρεφονηπιακών Σταθμών

0
419

Ενώ στις επόμενες ημέρες αναμένεται να βγει η Δημόσια Πρόσκληση για το πρόγραμμα  του ΕΣΠΑ «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για το σχολικό έτος 2020-2021, ο διευθύνων σύμβουλος της Εταιρίας και πρώην δήμαρχος Πόρου Σπύρος Σπυρίδων σε δηλώσεις του στο Dikaiologitika News ανέφερε μια καινοτομία που θα ισχύσει για την υποβολή των αιτήσεων από την φετινή περίοδο.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Σπυρίδων δήλωσε πως «…Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά στον ιστότοπο της ΕΕΤΑΑ www.eetaa.gr ή στο paidikoi.eetaa.gr. ενώ δίνεται τέλος στην συλλογή από τους γονείς των παιδιών μίας σειράς δικαιολογητικών προκειμένου να εγγραφούν στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς. Θα αρκεί μόνο μία αίτηση που θα υποβληθεί ηλεκτρονικά. Όλα τα άλλα πιστοποιητικά που η συλλογή τους ταλαιπωρούν τους γονείς, θα αντλούνται ηλεκτρονικά από την ΕΕΤΑΑ μέσω ενός διασυνδεδεμένου με τις υπηρεσίες έκδοσης πληροφοριακού συστήματος…»

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι άνεργες μητέρες και οι εργαζόμενες (μισθωτές ή αυτοαπασχολούμενες) στον ιδιωτικό τομέα, ενώ θα είναι ίδιο με το περσινό και θα καλύψει σχεδόν 145.000 παιδιά.

Κριτήρια επιλογής είναι η οικογενειακή οικονομική κατάσταση (εισόδημα), η εργασιακή θέση της αιτούσας και η οικογενειακή τους κατάσταση (τρίτεκνες, πολύτεκνες, ΑΜΕΑ).

Εκτός κριτηρίων είναι οι αιτούντες ΑΜΕΑ, των οποίων όλες οι αιτήσεις γίνονται δεκτές.

Στο συγκεκριμένο Πρόγραμμα δικαίωμα συμμετοχής έχουν τόσο οι δημόσιοι όσο και οι ιδιωτικοί σταθμοί. Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά με τη χρήση κωδικών TAXISNET (Username, Password) αποκλειστικά της μητέρας που θα κάνει την αίτηση, ενώ για την πρόσβαση στην εφαρμογή, απαιτείται πιστοποίηση των στοιχείων της μητέρας, μέσω του συστήματος TAXIS της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Η μητέρα θα πρέπει να γνωρίζει τον προσωπικό της ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, τον ΑΦΜ και ΑΜΚΑ του συζύγου/συντρόφου (όπου απαιτείται) καθώς και τον ΑΜΚΑ των παιδιών, για τα οποία θα υποβάλει την ηλεκτρονική αίτηση.

Παράλληλα µε την πρόσκληση για υποβολή αιτήσεων θα δημοσιοποιηθούν και οι δοµές (παιδικοί, βρεφονηπιακοί, Κ∆ΑΠ, Κ∆ΑΠ-ΜΕΑ) που συνεργάζονται µε την ΕΕΤΑΑ και θα δέχονται για φιλοξενία παιδιά προκειμένου οι γονείς να δηλώνουν τις προτιμήσεις τους.

πηγή: Dikaiologitika News

Comments are closed.