Ε.Ε. της Ε.Π.Ο.: Αποφασίζει σήμερα 11:00 πμ αναδιάρθρωση για Superleague 2 & Football League…

Ξεκινά η συζήτηση για την δρομολόγηση της αναδιάρθρωσης ή μη  στη Superleague 2, καθώς το θέμα θα τεθεί προς συζήτηση στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο. που συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020 στις 11:00 το πρωί με τηλεδιάσκεψη.

Το θέμα, που αποσχολεί το σύνολο των ομάδων των «μικρών» επαγγελματικών κατηγοριών (Superleague 2 και Football League) και αφορά την συνένωση Superleague 2 και Football League μέ την  δημιουργία δύο ομίλων, πιθανότητα με 16 ομάδες ο κάθε όμιλος, θα συζητηθεί στην σημερινή συνεδρίαση της Ε.Ε.της ΕΠΟ που όπως όλα δείχνουν θα αποφασίσει θετικά.

Μετά και την τελευταία νομοθετική παρέμβαση του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για να προχωρήσει η αναδιάρθρωση απαιτείται να συγκεντρωθούν τα 3/4 των ψήφων, που σημαίνει ότι 13 από τους 17 συμβούλους θα πρέπει να ψηφίσουν θετικά.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει η πιθανότητα να προχωρήσει η αναδιάρθρωση δείχνει να συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες, καθώς εκτός από την θετική αντιμετώπιση της Ομοσπονδίας φαίνεται θετική στάση να τηρεί και το υπουργείο Αθλητισμού
Άλλωστε είχε υπάρξει ανάλογη δέσμευση προ μηνών, προς τους παράγοντες των ομάδων που είχαν κερδίσει την άνοδο τους στην Football League, από τον υπουργό Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη για την θετική στάση της κυβέρνησης ώστε να προχωρήσει η πολυσυζητημένη αναδιάρθρωση.

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως ότι και αν αποφασίσει σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας η απόφαση αυτή, ειδικά για την κατάργηση της κατηγορίας, θα πρέπει να επικυρωθεί  από τον υφυπουργό Αθλητισμού και την Κυβέρνηση, με νομοθετική ρύθμιση. Η ρύθμιση θα πρέπει επίσης να κατατεθεί άμεσα και με την διαδικασία του κατεπείγοντος προκειμένου να προχωρήσουν οι όποιες διαδικασίες. Το ίδιο είχε συμβεί άλλωστε και με τον υφυπουργό Αθλητισμού στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Βασιλειάδη την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο, όπου με νομοθετική ρύθμιση είχαν δημιουργηθεί 3 επαγγελματικές κατηγορίες, την Super League 1, Super League 2 και την Football League.


Σε κάθε περίπτωση το θέμα της αναδιάρθρωσης από σήμερα μπαίνει στην τελική του ευθεία και φυσικά μετά την συνεδρίαση της Ε.Ε. της Ε.Π.Ο. θα τρέξουν και οι όποιες εξελίξεις. Στην περίπτωση της υπερψήφισης οι εξελίξεις θα τρέξουν και για την ομάδα της Καλλιθέας, οι παράγοντες της οποίας είχαν «παγώσει» κάθε δραστηριοποίηση λόγω της καθυστέρησης των αποφάσεων με αποτέλεσμα να μην γνώριζαν σε ποια κατηγορία θα αγωνιζόταν η ομάδα.

Comments are closed.