Ευρωπαϊκή βραδιά πρόκρισης – Με νίκη 6 πόντων «μπαίνει» στους ομίλους του FIBA Europe Cup

Μετά από 13 χρόνια οι Εσπερίδες Καλλιθέας επέστρεψαν στα παρκέ της Ευρώπης και θέλουν απόψε, Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022 στις 17:00 στο κλειστό «Σοφία Μπεφόν» στο Π. Φάληρο, να ανατρέψουν το σκορ του πρώτου τους αγώνα στο Ισραήλ όπου γνώρισαν μεν την ήττα από την Ελιτζούρ Χολόν αλλά με σκορ (78 – 73) που τις επιτρέπει να έχουν δικαίωμα στο όνειρο της πρόκρισης για τους ομίλους του FIBA EUROPE CUP.

Η νίκη με ανατροπή των πέντε πόντων είναι μονόδρομος για τα κορίτσια του Θωμά Σόφτση που είναι στις δυνατότητες τους μια τέτοια πρόκριση.

Οι Καλλιθεάτισσες την περίοδο 2008 – 2009 είχαν φτάσει στις 16 κορυφαίες Ευρωπαϊκές ομάδες και είχαν αποκλειστεί από την Ντιναμό Μόσχας μετά από δύο ήττες μια στην έδρα τους 74-75 και εκτός με 60-52 στην Μόσχα.

Στον όμιλο οι Εσπερίδες Καλλιθέας είχαν αποκλείσει την Βοσνιακή Ζελέζνιτσαρ, την Λετονική Σέσις και την Ιταλική Λαβετσίνι Πάρμα.

Συνεχίζοντας την Ευρωπαϊκή τους πορεία απέκλεισαν στην φάση των 32 την Γαλλική Σαλ Λο με νίκη 77 – 62 στα Πυρηναία και 51 – 51 ισοπαλία στην Καλλιθέα με προπονητή τον σημερινό προπονητή του ΠΟΚ Έσπερος Αλέκο Δάγλα.

Comments are closed.