Εσπερίδες και Έμιλυ Πότερ σε τροχιά εκτόξευσης

0
521

γράφει ο Κωνσταντίνος Γουλής

Όταν στις 13 Ιουλίου του 2021 οι Εσπερίδες ανακοίνωσαν την απόκτηση της ‘Εμιλυ Πότερ όλοι μιλούσαν για μία σπουδαία προσθήκη που θα δυνάμωνε πολύ την ομάδα της Καλλιθέας. Λίγοι όμως περίμεναν ότι η Καναδέζα σέντερ θα έσπαγε τα κοντέρ και θα αποτελούσε το σημείο αναφοράς όχι μόνο των Εσπερίδων αλλά και του πρωταθλήματος!

Στον αγώνα των Εσπερίδων την Κυριακή κόντρα στην Ελευθερία Μοσχάτου η Πότερ έκανε μία ακόμα μεγάλη εμφάνιση τελειώνοντας τον αγώνα με 29 πόντους και 10 ριμπάουντ. Το νέο double double της ύψους 1,96 σέντερ έπαψε πια να αποτελεί είδηση. Σε 7 από τους 14 μέχρι τώρα αγώνες έχει καταγράψει διψήφιο αριθμό σε πόντους και ριμπάουντ! Οι μέσοι όροι της αποδεικνύουν το αληθές καθώς μετράει 20,1 πόντους και 10,8 ριμπάουντ Μ.Ο. Η Πότερ κάνει θραύση και στους γενικούς πίνακες της στατιστικής του πρωταθλήματος. Είναι 1η σκόρερ με 282 πόντους,1η στα ριμπάουντ με 151 και 1η στα κοψίματα με 15!

Η ψηλή των Εσπερίδων είναι μια ολοκληρωμένη σέντερ. Μέσα στο «ζωγραφιστό» είναι ανίκητη, έχει αξιόπιστο σουτ από μέση και μακρινή απόσταση, αλλά καθώς οι αντίπαλες άμυνες είναι προσαρμοσμένες πάνω της έχει τη δυνατότητα να τις «διαβάζει» και να βρίσκει με ευκολία την ελεύθερη συμπαίκτρια.

Η Πότερ είναι ο πυλώνας μιας άριστα καλοκουρδισμένης ομάδας που έχει φτιάξει ο Σταύρος Νανάκος σε συνεργασία βέβαια με τη διοίκηση της ομάδας. Τα πλέι-οφ είναι πολύ κοντά μας και ο στόχος της Ευρώπης για τις Εσπερίδες αρχίζει να αχνοφαίνεται στον ορίζοντα…

Comments are closed.