Εσπερίδες για φίλημα

0
365

ρεπορτάζ: Κωνσταντίνος  Γκουλής

Σπουδαία νίκη στο πλαίσιο της 3ης Αγωνιστικής του Δεύτερου Γύρου της Α1 Μπάσκετ Γυναικών πέτυχαν οι Εσπερίδες Καλλιθέας. Επικράτησαν με 59-67 εκτός έδρας επί της Δάφνης Αγίου Δημητρίου και εδραιώθηκαν στη 3η θέση της βαθμολογίας πίσω από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό με 16 βαθμούς και ρεκόρ 6-4 ενώ το ρεκόρ της ομάδας του Αγίου Δημητρίου έπεσε στο 4-7.

Κορυφαίες για την ομάδα της Καλλιθέας οι ΜπάραχμανΠότερ και Ζούμπατς ενώ από την ομάδα του Αγίου Δημητρίου διακρίθηκαν οι Γκίβενς και Γεροστεργίου. Σε ρηχά νερά έμεινε η πρώτη σκόρερ του πρωταθλήματος Πάτερσον με μόλις 9 πόντους με 2/11 σουτ εντός παιδιάς.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν αρκετά μουδιασμένα τον αγώνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πρώτοι πόντοι σημειώθηκαν με βολές της Πότερ 2′ μετά το τζάμπολ. Η Δάφνη Αγίου Δημητρίου ήταν αυτή που πήρε το πρώτο προβάδισμα με 8-4 χάρη σε 2/2 τρίποντα της Γεροστεργίου. Όμως οι Εσπερίδες αντέδρασαν άμεσα. Με κορυφαίες τις Μπάχραμαν και Γασπαράτου αρχικά ισοφάρισαν σε 11-11 και έκλεισαν το δεκάλεπτο προηγούμενες με 13-16.

Με την έναρξη του 2ου δεκαλέπτου οι φιλοξενούμενες έφτασαν και στο +6 (13-19). Όμως η ομάδα της Δάφνης προεξάρχουσας της Ντάνιελ που στο διάστημα αυτό πέτυχε 7 πόντους και φόρτωσε με 3 φάουλ τις αντίπαλες ψηλές Πότερ και Μπενέκη δεν άφησε τις Εσπερίδες να ξεφύγουν. Χάρη στο 3ο τρίποντο σε ισάριθμες προσπάθειες της Γεροστεργίου μείωσαν στο καλάθι 23-25 πέντε λεπτά πριν τη λήξη του ημίχρονου. Οι Εσπερίδες είχαν πάντα ένα μικρό προβάδισμα 1-5 πόντων και το ημίχρονο έκλεισε με το σκορ 30-31.

Στο 3ο Δεκάλεπτο οι Εσπερίδες προσπάθησαν να επιβάλουν το νόμο τους στον αγώνα. Με όπλο τη πιεστική τους άμυνα έτρεξαν ένα σερί 0-8 με αποτέλεσμα να ξεφύγουν με 32-39,τη μεγαλύτερη διαφορά έως τότε στον αγώνα. Όμως το 4ο φάουλ της Πότερ, η αποβολή με 5 της Μπενέκη, καθώς και κάποιες ατομικές ενέργειες της Γκίβενς επέτρεψαν στη Δάφνη Αγίου Δημητρίου να μείνει κοντά στο σκορ. Οι άμυνες και η νευρικότητα είχαν κυριαρχήσει αλλά οι Εσπερίδες κατάφεραν χάρη σε βολές της Πότερ σε νεκρό χρόνο να κλείσουν το δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με 43-50.

Η αρχή του 4ου Δεκαλέπτου ήταν αυτή που έκρινε τα πάντα. Οι Εσπερίδες εκμεταλλευόμενες τη πολύ καλή τους άμυνα, που τους έδωσε εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό και με πολύ καλή τη Ζούμπατς που στο διάστημα αυτό πέτυχε και τους 9 πόντους της ξέφυγε με 43-56 έξι λεπτά πριν το τέλος. Με τις Γκίβενς και Γεροστεργίου να έχουν χάσει την επαφή με το καλάθι και με τη Πάτερσον μόνιμα εγκλωβισμένη από την άμυνα των Εσπερίδων ήταν λογικό η διαφορά να φτάσει και το +14 (52-66) 2 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Το υπόλοιπο του αγώνα δεν έκρυβε ιδιαίτερες συγκινήσεις με τις Εσπερίδες να φτάνουν στη νίκη με 59-67.

Το φύλλο αγώνα

ΔΑΦΝΗ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ – Γ.Σ. ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ  59-67

Διαιτητές:Τσαχάκης – Φραγκούλη – Σιδέρης

Τα δεκάλεπτα:  13-16  30-31  Β’ Ημ. 43-50  59-67

ΔΑΦΝΗ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (Μπουμπούς): 

Γκίβενς 15(2), Γεροστεργίου 13(3), Παγώνη, Πάτερσον 9, Γκριτζά 6, Κούκη 5(1), Ντάνιελ 11.

Γ.Σ. ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (Νανάκος):

Καμμένου 3(1), Γασπαράτου11(1), Λουκάτου 3, Πότερ 12(1), Μπενέκη, Ζούμπατς 9(1), Βιντσιλαίου 8, Κασάπογλου, Μπάραμαν 21(1).

Comments are closed.