ΕΣΚ: Επείγουσα ανακοίνωση για το ΦΕΚ με τις αλλαγές στα μέτρα που ήδη ισχύουν

0
459

Ο Εμποροεπαγγελματικός σύλλογος Καλλιθέας με επείγουσα ανακοίνωση ενημερώνει τους Εμπόρους και Επαγγελματίες της Καλλιθέας για τις αλλαγές που αναφέρονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση σχετικά με τους κανόνες τήρησης αποστάσεων και άλλα μέτρα προστασίας στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα όσα πλέον ισχύουν στην Αττική και κατ επέκταση στην Καλλιθέα όπου υπάρχουν σημαντικές αλλαγές ως προς την παρουσία πελατών σύμφωνα με τα τετραγωνικά της κάθε επιχείρησης.

Η Ανακοίνωση του ΕΣΚ

Αγαπητές/οί Συνάδελφοι, 

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Κοινή Υπουργική Απόφαση Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 64450, ΦΕΚ 4484 Β/ σχετικά με τους κανόνες τήρησης αποστάσεων και άλλα μέτρα προστασίας στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, σύμφωνα με την οποία, οι περιφερειακές ενότητες της χώρας, εντάσσονται πλέον σε επίπεδα υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας με αντίστοιχες δέσμες μέτρων (επίπεδα προληπτικών μέτρων: χαμηλό, μέτριο, υψηλό και πολύ υψηλό). 

Η εφαρμογή των μέτρων θα πραγματοποιείται σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας και έως τις 25 Οκτωβρίου 2020 (Β’ Μέρος_Άρθρο 10, σελ.58), εκτός αν προκύψουν έκτακτες περιστάσεις, που να δικαιολογούν εξαιρέσεις εντός της περιφερειακής Ενότητας, δηλαδή σε επίπεδο δήμου, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του υπουργείου Υγείας και της Πολιτικής Προστασίας. 

Αναλυτικά έχουν κατανεμηθεί ως εξής: 

Επίπεδο 1_Χαμηλό: Άνδρος, Αρκαδία, Άρτα, Δράμα, Έβρος, Ευρυτανία, Ηλεία, Θάσος, Θεσπρωτία, Ιθάκη, Ικαρία, Καβάλα, Κάλυμνος, Κάρπαθος- Κάσος, Κεφαλληνία, Λασίθι, Λευκάδα, Λήμνος, Μεσσηνία, Μήλος, Ρέθυμνο, Σέρρες, Σποράδες, Σύρος, Τήνος, Φωκίδα, Χανιά. 

Επίπεδο 2_Μέτριο: Αιτωλοακαρνανία, Αργολίδα, Βοιωτία, Γρεβενά, Εύβοια, Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Κιλκίς , Κορινθία, Κως, Λακωνία, Λάρισα, Μαγνησία, Νάξος, Ξάνθη, Πάρος, Πιερία, Πρέβεζα, Ροδόπη, Ρόδος, Φθιώτιδα, Φλώρινα, Χαλκιδική, Χίος. 

Επίπεδο 3_Υψηλό: Ανατολική Αττική, Αχαΐα, Βόρειος Τομέας Αθηνών, Δυτική Αττική, Δυτικός Τομέας Αθηνών, Ζάκυνθος, Ηράκλειο, Θήρα, Ιωάννινα, Καρδίτσα, Καστοριά, Κέα- Κύθνος, Κεντρικός Τομέας Αθηνών, Κοζάνη, Λέσβος, Μύκονος, Νησιά Αττικής, Νότιος Τομέας Αθηνών, Πειραιάς, Πέλλα, Σάμος, Τρίκαλα. 

Σύμφωνα με το άρθρο 1   τα καταστήματα τροφίμων (π.χ. σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι κ.λ.π.) δύνανται να ανοίξουν κατά μία (1) ώρα νωρίτερα και η 10η πρωινή , ως ώρα έναρξης λειτουργίας των καταστημάτων λιανικής πώλησης, που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Αττικής  η οποία εντάσσεται στο Επίπεδο 3, παραμένει σε ισχύ.

Για τα καταστήματα λιανικής έως 100 τ.μ ισχύει το μέτρο των 4 ατόμων (πελατών)  και 1 άτομο για κάθε επιπλέον 10 τ.μ 

Για τα καταστήματα εστίασης   ισχύει το μέτρο των 4 ατόμων ανά τραπέζι, πληρότητα 50% της ωφέλιμης επιφάνειας (στους χώρους που προσφέρεται ζωντανή μουσική η πληρότητα περιορίζεται στο 30%)  

Στο  άρθρο 1, παρ. 3 της ΚΥΑ Δ1α/ΓΠ.οικ. 64450 (ΦΕΚ 4484 Β/2020), ρητά αναφέρεται ότι: 

« Όπου στις διατάξεις του παρόντος τίθεται ανώτατο όριο συμμετεχόντων ή παρευρισκομένων, για τον υπολογισμό της τήρησης του ορίου αυτού,

«ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ»

Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι, η χρήση μη ιατρικής μάσκας προστασίας σε εσωτερικούς & εξωτερικούς χώρους εργασίας με συγχρωτισμό και η τήρηση της απόστασης ενάμισι (1,5) μέτρου, είναι υποχρεωτική σε όλα τα επίπεδα, για όλη την χώρα.

Comments are closed.