Αγαπητοί μας φίλοι να σας θυμίσουμε θέλουμε πως από τις 3 τα ξημερώματα περάσαμε από τη χειμερινή ώρα στη θερινή.

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα όπως και αρκετές ακόμα χώρες της Ευρώπης κλήθηκαν να ρυθμίσουν ξανά τα ρολόγια τους, τοποθετώντας τον δείκτη μία ώρα μπροστά σήμερα Κυριακή 27 Μαρτίου 2022, ημέρα που κάνει πλέον «πρεμιέρα» η θερινή ώρα. 

Συνεπώς, λίγες ώρες μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, όταν το ρολόι μας έδειχνε 03:00, θα έπρεπε να έχουμε γυρίσει τον ωροδείκτη μία ώρα μπροστά, ώστε να δείξει 04:00

Έτσι, τη νύχτα του Σαββάτου χάσαμε μία ώρα ύπνου, αλλά ο ήλιος σήμερα Κυριακή θα δύσει μία ώρα αργότερα. 

Η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών 

«Την Κυριακή 27 Μαρτίου 2022, λήγει η εφαρμογή του μέτρου της χειμερινής ώρας, σύμφωνα με την Οδηγία 2000/84 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 19/01/2001, σχετικά με τις διατάξεις για τη χειμερινή ώρα. Οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά, δηλαδή από 03:00 π.μ. σε 04:00 π.μ.».

Θα καταργηθεί το μέτρο της αλλαγής της ώρας;

Ένα από τα συχνά ερωτήματα αρκετών πολιτών είναι τι θα γίνει τελικά με την περίφημη κατάργηση του μέτρου της αλλαγής ώρας. Θα εφαρμοστεί; Κι αν ναι, πότε; 

Η απάντηση, ωστόσο, δεν έχει ακόμα δοθεί ούτε από τους αρμόδιους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς το ζήτημα έχει επί της ουσίας «παγώσει».

Comments are closed.