Επιτροπή Αγώνα κατά της ακρίβειας Καλλιθέας: Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση

0
367

Με ανακοίνωση της η Επιτροπή Αγώνα κατά της Ακρίβειας Καλλιθέας η οποία αποτελείται από το Σύλλογο Γυναικών Καλλιθέας, το Συνδικάτο Οικοδόμων, την Ένωση Ε.Β.Ε. Καλλιθέας και την Ένωση Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Καλλιθέας καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν στην σημερινή απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 πμ στο Σύνταγμα από το ΠΑΜΕ.

Αναλυτικά η Ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ


ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 11πμ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 

Η Επιτροπή Αγώνα κατά της Ακρίβειας Καλλιθέας σας καλεί να υπερασπιστούμε τη ζωή μας κόντρα στην πολιτική της ακριβείας, της φτώχειας, της δουλειάς χωρίς δικαιώματα. Να ενώσουμε τις φωνές μας ενάντια στον διαρκή και ανελέητο πόλεμο που δεχόμαστε σε κάθε πλευρά της ζωής μας!

Δεν ανεχόμαστε να ματώνουμε για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών κολοσσών, που υπηρετούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις και σπρώχνουν τη χώρα μας σε πολεμική εμπλοκή. Λέμε όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας στους λαούς που βιώνουν τη βαρβαρότητα του πολέμου και της προσφυγιάς και σηκώνουμε ψηλά τη σημαία του αγώνα των λαών για να ζήσουμε σε ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, χωρίς φτώχεια, χωρίς πόλεμο.

Λέμε ΟΧΙ στον πόλεμο που μας κήρυξαν και μας οδηγεί :

Στην ανεργία, στους μισθούς πείνας, στη δουλειά χωρίς συλλογικές συμβάσεις εργασίας, με όλο πιο μειωμένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, χωρίς μέτρα υγείας και ασφάλειας και προστασίας του γυναικείου οργανισμού και της μητρότητας στους χώρους δουλειάς.
→ Στιςδυσβάσταχτεςγιατουςσυνταξιούχουςπερικοπές.
→ Στη ζωή – λάστιχο με τα σπαστά, ακανόνιστα, ή εξουθενωτικά ωράρια, την τηλεργασία, που εξαφανίζουν τον
ελεύθερο μας χρόνο, που τσακίζουν στην σωματική και ψυχική μας υγεία, που κατακερματίζουν την
προσωπική, οικογενειακή μας ζωή.
→ Στον εφιάλτη της ακρίβειας, που έγινε ακόμα πιο βάρβαρος με τον πόλεμο, και τσακίζει το εισόδημά μας, με
τους φόρους στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και τους απλησίαστους λογαριασμούς ενέργειας.
→ Στην ανασφάλεια για την υγεία μας με τα γονατισμένα νοσοκομεία, χωρίς προσωπικό και εξοπλισμό.

Αναγκαζόμαστε να χρυσοπληρώνουμε γιατρούς και εξετάσεις στα ιδιωτικά μεγαθήρια της Υγείας.
Μπροστά στον ανελέητο βομβαρδισμό τους, δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά τη δική μας αντεπίθεση. Μετατρέπουμε την οργή και την αγανάκτησή μας σε αγωνιστική διεκδίκηση για όσα μας ανήκουν και μας στερούν ΝΑΤΟ, Ευρωπαϊκή Ένωση και κυβερνήσεις.
Ο αγώνας μας σήμερα έχει αξία για τη ζωή μας, για το μέλλον των παιδιών μας.

Απαιτούμε:

• Καμία εμπλοκή με κανέναν τρόπο της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.
• Καμία εργαζόμενη και κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης.
• Να ζούμε με τις συντάξεις που πληρώσαμε και οι κυβερνήσεις περιέκοψαν, και όχι με ψίχουλα. Τώρα να δοθούν η 13η και 14η σύνταξη. Αυξήσεις στις συντάξεις.
• Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης καθώς και του ΕΝΦΙΑ για τα φτωχά εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
• Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.
• Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς της περιουσίας του λαού.
• Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην πρόνοια, την εκπαίδευση, στους ΟΤΑ και στους τομείς πολιτικής προστασίας.
• Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
• Κρατική χρηματοδότηση και ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, των Νοσοκομείων και στην ΠΦΥ με προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού και λοιπού προσωπικού, νέες ΜΕΘ, επαναλειτουργία των Νοσοκομείων που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια. Επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών μονάδων Υγείας χωρίς αποζημίωση.

• Δωρεάν Rapid Tests για όλο τον λαό, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, από το δημόσιο σύστημα Υγείας.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΓΕ)-ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ -ΕΝΩΣΗ ΕΒΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ- ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ & ΓΥΡΩ ΔΗΜΩΝ.

Comments are closed.