Επιστροφή στην όμορφη «ζούγκλα» της πόλης μας

0
208

Καινούργια εβδομάδα ξεκινά και μάλιστα χωράει δύο μήνες και δύο εποχές στο επταήμερο της.  ο Αύγουστος φθάνει στο τέλος του για το 2022 και μαζί του κουνάει μαντήλι και το καλοκαίρι.

Στα μισά της εβδομάδας αυτής σκάει μύτη ο Σεπτέμβριος και μαζί του έρχεται και το φθινόπωρο για να μας θυμίσουν τη λαϊκή ρύση «κάθε κατεργάρης στον πάγκο του».

Ένα καλοκαίρι ακόμη φεύγει και μας αφήνει παρακαταθήκη τον πιο άστατο χαρακτήρα του. Γιατί εδώ που τα λέμε καλοκαίρι – καλοκαίρι δεν το πολύ ζήσαμε κιόλας.

Να δούμε όμως τι μας επιφυλάσσει και το φθινόπωρο, αρχής γενομένης με το Σεπτέμβριο.  

Επαγγελματικά όλοι γυρνάμε στην εργασιακή μας ρουτίνα.

Εκπαιδευτικά η πιτσιρικαρία Παιδικό Σταθμό, Δημοτικό και οι λίγο ξεπεταγμένοι Γυμνάσιο, γενικά δηλαδή «back to the school”. Ενώ οι του Λυκείου επιστρέφουν με στόχους για το μέλλον τους και αποφάσεις που θα τους οδηγήσουν στην επόμενη βαθμίδα κατάρτισης τους.

Πολιτικά, ετοιμαζόμαστε για δυνατές αναμετρήσεις καθώς στο καλεντάρι του 2023 υπάρχουν εκλογές.

Σίγουρα Αυτοδιοικητικές, αλλά και οι Βουλευτικές φαίνεται να πηγαίνουν με το νέο έτος, κάπου εκεί κοντά στο Φλεβάρη, εκτός απροόπτου «βεβαίως – βεβαίως».

Έτσι δεν θα μας απασχολήσει και η ενεργειακή κρίση μιας και το πολιτικό θερμόμετρο φαίνεται να παίρνει φωτιά και να μας κρατά ζεστούς στον πλέον περίεργο χειμώνα που έρχεται.

Δεν ξέρω πόσο χαλαρώσατε στις διακοπές σας αλλά αυτό που φαίνεται ότι θα ζήσουμε το χειμώνα δεν θα έχει προηγούμενο.

Μέχρι και το Δ.Ν.Τ μιλά για χρεωκοπία Ευρωπαϊκών χωρών χτυπώντας καμπανάκι, και να σκεφτεί κανείς πως μόλις λασκάραμε; από το στενό κορσέ των «θεσμών».

Ο covid φαντάζομαι πως ανάλογα τις πολιτικές εξελίξεις θα παίξει και αυτός το δικό του ρόλο στην καθημερινότητα μας αν και παγκοσμίως μέχρι στιγμής στέρησε τη ζωή σε 6,5 εκατομμύρια συνανθρώπους μας.

Η πόλη μας θα έχει και αυτή τα σκαμπανεβάσματα της και τις επιρροές της από τους πολιτικούς μετασεισμούς της κεντρικής σκηνής. Ήδη μπήκαμε στον προθάλαμο της προεκλογικής εκστρατείας των δημοτικών εκλογών και από εδώ και πέρα όλα θα μετριόνται. Θα καταγράφονται στη συνείδηση της καθημερινότητας και θα προσθαφαιρούνται στο τελικό σύνολο.

Οι δημοτικές δυνάμεις ευχόμαστε να δώσουν έναν δυνατό αγώνα για να κερδίσουν τη ψήφο των δημοτών, μέσα σε ένα πλαίσιο αρχών, προγραμμάτων και πολιτικών αντιπαραθέσεων με στόχο το αύριο της πόλης και όχι την πόλωση του εκλογικού της σώματος.

Η συντακτική μας ομάδα θα βρίσκεται κοντά στις εξελίξεις, η ΝΕΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑ θα είναι ανοικτή σε κάθε άποψη, πρόταση, διάλογο αλλά και σε παρουσίαση θέσεων χωρίς αποκλεισμούς εκτός ελαχίστων «μαύρων» ολοκληρωτικών περιπτώσεων.

Τους «γραφικούς» της πόλης θα χαιρόμαστε να τους διαβάζουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να πουλάνε τη δική τους τρέλα και να προσπαθούν να κάνουν το άσπρο μαύρο αλλά θα μας επιτρέπουν και εμείς να γράφουμε ευθαρσώς ότι όπως η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες έτσι και η Καλλιθέα ανήκει στους Καλλιθεάτες και όχι στους Αθηναίους.

Γιατί πως να το κάνουμε βρε συντοπίτες, αυτή η πόλη έχει μια μεγάλη ιστορία, γραμμένη σε αρκετές περιπτώσεις και με αίμα, έχει ήρωες, έχει ανθρώπους των τεχνών και των ‘ γραμμάτων αλλά έχει και αθλητική ένδοξη ιστορία που απαιτεί το σεβασμό μας και όχι την αυθάδεια μας.

Ο διάλογος δεν έβλαψε ποτέ κανέναν, οι αντιπαραθέσεις έχουν ουσία όταν βγάζουν νόημα και όχι άναρθρες κραυγές εγωισμού και σκοπιμοτήτων.

Το δικό όμως μου παράπονο είναι πως θα παραμείνω ως «Ένας…. περαστικός».!

Comments are closed.