Επιστροφή στην κανονικότητα για τα εμπορικά καταστήματα

0
224

Επιστροφή στα ωράρια λειτουργίας της προ των έκτακτων μέτρων εποχής, λόγω covid-19, για τα εμπορικά καταστήματα.

Με επιστολή προς τα μέλη του ο Εμπορικός Σύλλογος Καλλιθέας ενημερώνει για την νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και η οποία αφορά την επαναφορά του ωραρίου έναρξης των εμπορικών καταστημάτων δηλαδή στις 09:00 πμ.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση του ΕΣΚ

Αγαπητές/οί Συνάδελφοι,

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ B’ 891 /2022), η  Κοινή Υπουργική Απόφαση Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 11974, σχετικά με τα Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα:

Από αύριο Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2022 και ώρα 06:00.

Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση, επανέρχεται το ωράριο έναρξης των εμπορικών καταστημάτων καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδας όπως ίσχυε και πριν την πανδημία, για τις περιοχές που υπήρχε ο συγκεκριμένος περιορισμός  π.χ. στην περιφέρεια Αττικής.

Εξακολουθούν να υφίστανται τα υπόλοιπα κάτωθι μέτρα:

1.       Η τήρηση αποστάσεων στα καταστήματα  1,5 μέτρο μεταξύ των ατόμων και 1 άτομο ανά 2 τ.μ.  

2.       Η υποχρέωση ανάρτησης με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο στην βιτρίνα των κανόνων λειτουργίας  και του μέγιστου αριθμού ατόμων, που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του χώρου.

3.      Οι πελάτες εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο στο κατάστημα 

         [α] πιστοποιητικού εμβολιασμού, [β] πιστοποιητικού νόσησης ή [γ] βεβαίωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου (PCR ή rapid test).  

4.      Η υποχρέωση όσων εργαζομένων δεν έχουν εμβολιασθεί ή νοσήσει, να προσκομίσουν υποχρεωτικά PCR ή rapid τεστ 2 φορές την εβδομάδα, με χρονική απόσταση μεταξύ των δύο ελέγχων τις δύο ημέρες.

Ο Εμπορικός σύλλογος  ζητάει επιτακτικά την επαναφορά της κανονικότητας στη λειτουργία της αγοράς και την άρση κάθε περιορισμού.  Το λιανεμπόριο  από την αρχή της υγειονομικής κρίσης τήρησε τα πρωτόκολλα και δεν αποτελεί υγειονομική απειλή.

  Παραμένουμε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

​   

Comments are closed.