Επιστρέφει δριμύτερο το χάος με τις πινακίδες σε πεζοδρόμια και δρόμους…
Επιστρέφουν «δριμύτερες» οι επικίνδυνες διαφημιστικές κατασκευές PISA ύψους 5,5 μέτρων οι οποίες θα καταλαμβάνουν και πάλι τους πεζοδρόμους των πόλεων.
Στη «ζούλα» χωρίς διαβούλευση και συζήτηση με τους Δήμους και τα συλλογικά όργανα, η κυβέρνηση μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών και συναρμόδιων υπουργείων εξέδωσε κοινή υπουργική απόφαση που επαναφέρει το χάος των διαφημίσεων στις πόλεις της χώρας.
Με την απόφαση αυτή οι πεζόδρομοι της πόλης πέρα από τραπεζοκαθίσματα θα γεμίσουν και με διαφημιστικά πλαίσια τύπου PISA διαστάσεων 3μέτρων επί 4 μέτρων των οποίων το ύψος θα φτάνει τα 5,5 μέτρα. Αντιστοίχως θα προστεθούν διαφημιστικές Ρακέτες και όλο το γνωστό σκηνικό που στοίχειωνε τα πεζοδρόμια και τις πόλεις της Ελλάδας μέχρι το 2004.
Χαρά Καφαντάρη ( αναπληρώτρια τομεάρχης Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ): «…Φαίνεται ότι η συγκεκριμένη απόφαση βγήκε προφανώς υπό την πίεση εταιρειών…»
Ανεπίτρεπτη χαρακτηρίζει την Κοινή Υπουργική Απόφαση της 22ας Ιουλίου που επαναφέρει τις διαφημιστικές πινακίδες στους δρόμους η αναπληρώτρια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ για θέματα Περιβάλλοντος και βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Καφαντάρη.
Μιλώντας στο newsbeast.gr αποκαλύπτει ότι δεν υπήρξε καμία σχετική διαβούλευση για μια τέτοια απόφαση που θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και αλλάζει την αρχιτεκτονική του τοπίου ενώ αφήνει υπονοούμενο ότι ενδεχομένως πάρθηκε για να εξυπηρετήσει μια σειρά από συμφέροντα.
«Είναι σοβαρό το γεγονός ότι εκδόθηκε μια Κοινή Υπουργική Απόφαση τεσσάρων υπουργών που αφορά την ασφάλεια των πολιτών, χωρίς να υπάρχει καμία διαβούλευση. Επίσης θα πρέπει να τονιστεί ότι η διαβούλευση έπρεπε να περιλαμβάνει και τους δήμους, γιατί οι δήμοι είναι εκείνοι οι οποίοι γνωρίζουν την περιοχή, οπότε ανάλογα θα κατέθεταν και τις δικές τους παρατηρήσεις. Συν τοις άλλοις υφίσταται θέμα κοινόχρηστου χώρου. Με την τοποθέτηση τόσο μεγάλων πινακίδων προφανώς περιορίζεται ο χώρος που έχουν οι πολίτες για να κινούνται με άνεση» δηλώνει η κ. Καφαντάρη.
«Φαίνεται ότι η συγκεκριμένη απόφαση βγήκε προφανώς υπό την πίεση εταιρειών.Αυτό που απαιτείται είναι ο σεβασμός στο περιβάλλον, και η ασφάλεια των πολιτών και βέβαια δεν θα πρέπει να παραλείψουμε και τον παράγοντα της αλλοίωσης της αρχιτεκτονικής του τοπίου. Είναι ένα σοβαρό ζήτημα που ως κόμμα θα το εξετάσουμε και θα του δώσουμε συνέχεια».
πηγή: Aftodioikisi.gr