Επαρκής χρηματοδότηση των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό

0
245


Πλήρης και επαρκής χρηματοδότηση των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Αύξηση των χρημάτων προς τις Σχολικές Επιτροπές. Καμία εμπορική χρήση στα σχολεία των παιδιών μας», τονίζει σε ανακοίνωση η Ανωτάτη Συνομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Ελλάδας.

Αναλυτικότερα Αναφέρει:

Συνέχεια στην παγίωση της υποχρηματοδότησης των σχολικών μονάδων έρχεται να δώσει η κυβέρνηση αξιοποιώντας τον νόμο 4823/2021. Το υπ. Παιδείας με εγκύκλιό του προς τα σχολεία αναφέρει «είναι δυνατόν με απόφαση του Σχολικού Συμβουλίου, η οποία γνωστοποιείται στον οικείο Δήμο, να διοργανώνονται και να υλοποιούνται από τη σχολική μονάδα, μετά το πέρας του ωρολογίου διδακτικού προγράμματος και τη λήξη του ολοήμερου σχολείου, με ή χωρίς συνεργασία με τρίτους φορείς, εκδηλώσεις, προγράμματα και συνέδρια που απευθύνονται στην εκπαιδευτική κοινότητα (…) Τυχόν έσοδα από τις εκδηλώσεις αυτές εισπράττονται από την αρμόδια Σχολική Επιτροπή και αποδίδονται στη σχολική μονάδα μέσω αυτής».

Καλούμε τις Ομοσπονδίες και τις Ενώσεις να ενημερώσουν κάθε Σύλλογο Γονέων ότι εμείς οι γονείς δεν δεχόμαστε να γίνονται τα σχολεία των παιδιών μας χώρος εμπορικής δραστηριότητας.

Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων σε κάθε Σχολικό Συμβούλιο και Σχολική Επιτροπή ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ και μπλοκάρουμε με τη δράση μας όποια πρόταση έρθει για εμπορική χρήση του σχολείου. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε σε λίγο να μας ζητάνε και χρήματα για να κάνουμε εκδηλώσεις μέσα στα σχολεία μας.

Θέλουμε σύγχρονα, ασφαλή και ανοιχτά σχολεία στην κοινότητα. Θέλουμε σχολεία ζωντανά και το απόγευμα, ως ανοιχτούς χώρους αθλητικής, πολιτιστικής και κοινωνικής δράσης με ευθύνη των Συλλόγων Γονέων και των Δήμων και με μαζικούς διορισμούς μόνιμων σχολικών φυλάκων.

Η χρηματοδότηση των σχολείων είναι αποκλειστική υποχρέωση του κράτους !!!!

ΕΙΔΙΚΑ στις σημερινές συνθήκες με τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, στο φυσικό αέριο και στο πετρέλαιο, πρέπει με ευθύνη της κυβέρνησης να υπάρξει  ουσιαστική αύξηση στα χρήματα των Σχολικών Επιτροπών. Αντιπαλεύουμε και ακυρώνουμε στην πράξη κάθε προσπάθεια αυτονομίας και κατηγοριοποίησης της σχολικής μονάδας.

Αντιπαλεύουμε στην πράξη το σχολείο που ετοιμάζουν, ένα σχολείο που θα λειτουργεί με σπόνσορες και χορηγίες, επειδή διαχρονικά υποχρηματοδοτείται η Παιδεία.

Comments are closed.