Επίκαιρη και αναγκαία η ανασυγκρότηση ενός σύγχρονου & δυναμικού κινήματος Ευρωπαϊκών λαών υπέρ της ειρήνης

0
244

Την ανάγκη της ανασυγκρότησης ενός σύγχρονου κινήματος από τους λαούς της Ευρώπης για την υπεράσπιση της ειρήνης επισημαίνει σε ανακοίνωση της για την 77η επέτειο της Αντιφασιστικής Νίκης η δημοτική παράταξη «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας».

Με την ευκαιρία της 77ης επετείου της Αντιφασιστικής Νίκης, αντιπροσωπεία της «Προοδευτικής Ενότητας Καλλιθέας» θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο των Σοβιετικών Μαχητών, Πεσόντων για την Ελευθερία και την Ανεξαρτησία της Ελλάδος (1941 – 1944) σήμερα Δευτέρα, 9 Μαΐου 2022 και ώρα 17:00.

Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

Η “Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας” χαιρετίζει την 77ηεπέτειο της Νίκης στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, τιμώντας τη μνήμη των εκατομμυρίων θυμάτων του ναζισμού και του φασισμού. Τη σκέψη και τα συναισθήματά μας συνεγείρει η συμβολή της γενιάς της Εθνικής Αντίστασης, η οποία στην Ελλάδα και σ’ ολόκληρη την Ευρώπη προσέφερε με ανιδιοτέλεια και θάρρος την ενεργητικότητα και τη νεότητά της στο μεγάλο αγώνα για την ειρήνη, την ελευθερία και την εθνική ανεξαρτησία.

Η φετινή επέτειος τιμάται σε δυσμενείς για το νόημά της διεθνείς συνθήκες. Η ρωσική εισβολή και ο πόλεμος στην Ουκρανία, σε σύγκρουση προς τις αρχές και του κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, επιβεβαιώνουν με δραματικό τρόπο ότι η ενωμένη Ευρώπη «από τον Ατλαντικό μέχρι τα Ουράλια» αποτελεί ανεκπλήρωτο στόχο. Είναι γι΄αυτό όσο ποτέ επίκαιρη και αναγκαία η ανασυγκρότηση ενός σύγχρονου και δυναμικού κινήματος των Ευρωπαϊκών λαών υπέρ της ειρήνης, της δημοκρατίας και της διεθνούς σταθερότητας. Καλούμαστε όλοι να ανταποκριθούμε στην πρόσκληση αυτών των καιρών.

Comments are closed.