Εν μέσω κλητηρίων θεσπισμάτων συνεδριάζει απόψε το Δημοτικό Συμβούλιο

Με τα κλητήρια θεσπίσματα που έλαβε το σύνολο των Δημοτικών Συμβούλων να βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας της σημερινής σύγκλισης, Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023 στις 19:30, συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Καλλιθέας.

Το συγκεκριμένο θέμα, για το οποίο ζητήθηκε από τη Δημοτική Παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» να γίνει έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου, αναμένεται να ανεβάσει τους τόνους στην αποψινή συνεδρίαση καθώς μετά την άρνηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, και των «ανεξάρτητών» του, να μην συζητηθεί η έκδοση ψηφίσματος στήριξης του Περιφερειακού Συμβουλίου προς το Δημοτικό Συμβούλιο Καλλιθέας υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια και στους κύκλους της διοίκησης του Δήμου.

Ωστόσο ερωτηματικά δημιουργούνται από τη «σιγή ιχθύος» που τηρεί μέχρι στιγμής η αξιωματική αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου κάτι που αναμένεται εκ των πραγμάτων να ξεκαθαριστεί επίσης στην αποψινή συνεδρίαση.

Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης ενδιαφέρον παρουσιάζουν τόσο η συζήτηση για το πρόγραμμα δράσης του συλλόγου «ΘΗΣΕΑΣ» για το 2023 όσο και η έγκριση προϋπολογισμού έτους 2023 για το Π.Ε.Ν. με τις γνωστές εξελίξεις των τελευταίων μηνών.

Αναλυτικότερα η Πρόσκληση και η Ημερήσια Διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου  

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας καλούμε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα διεξαχθεί δια ζώσης (στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου) και με τηλεδιάσκεψη την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 19:30, βάσει του άρθ. 74 του Ν. 4555/2018 και του άρθρου 5 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δ.Σ., με θέματα ημερήσιας διάταξης τα παρακάτω:

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

1. Συζήτηση επί των κλητηρίων θεσπισμάτων που επιδόθηκαν στους Δημοτικούς Συμβούλους Καλλιθέας από τον πρώην επικεφαλής της παράταξης «Ελληνική Αυγή για την Καλλιθέα».

2. Συζήτηση για το πρόγραμμα δράσης 2023 του σωματείου «ΘΗΣΕΑΣ» του Δήμου Καλλιθέας.

ΘΕΜΑΤΑ Δ/ΝΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

3. Έγκριση αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού δ’ τριμήνου 2022.

4. Συγκρότηση επιτροπών παραλαβής του Ν. 4412/2016.

ΘΕΜΑΤΑ Δ/ΝΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

5. Έγκριση 3ου ΑΠΕ (Τελικού-Τακτοποιητικού) του έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ 2018».

6. Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΟΔΩΝ 2019».

7. Ανανέωση παραχώρησης θέσης στάθμευσης επί της οδού Δοϊράνης 8-10.

8. Ανανέωση παραχώρησης θέσης στάθμευσης επί της οδού Βασιλικής 4.

9. Ανανέωση παραχώρησης θέσης στάθμευσης επί της οδού Ατθίδων 63.

10. Ανανέωση παραχώρησης θέσης στάθμευσης επί της οδού Λυκούργου 77-79.

11. Παραχώρηση θέσης στάθμευσης στον βουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Κούλογλου Στυλιανό.

12. Παραχώρηση θέσης στάθμευσης επί της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης 6.

13. Παραχώρηση θέσης στάθμευσης επί της οδού Σοφοκλέους 4.

ΘΕΜΑ ΤΜ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

14. Κατανομή επιχορήγησης Α’ ΔΟΣΗΣ έτους 2023, στις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου μας, για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καλλιθέας.

ΘΕΜΑΤΑ Δ/ΝΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

15. Έγκριση προϋπολογισμού έτους 2023, του με αρ. 118/20-12-2022 αποσπάσματος πρακτικών του Διοικητικού Συμβουλίου του φιλανθρωπικού ιδρύματος «ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΗΠΙΟΤΡΟΦΕΙΟ».

16. Τροποποίηση της με αρ. 532/2018 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας με θέμα «Έγκριση του σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης με το Ν.Π.Δ.Δ. υπό την επωνυμία Οργανισμός Παιδικής Αγωγής και Άθλησης “Γιάννης Γάλλος”, για την υποβολή πρότασης στο ΠΕΠ Αττική 2014-2020».

Comments are closed.