Ενώπιος Ενωπίω: Δήμαρχος, Παρατάξεις & Εργαζόμενοι σήμερα 29/10 σε Έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 19:00

0
512

Σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προχωράει η Διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας μετά την συνεχιζόμενη αποχή των εργαζομένων, των οποίων τα αιτήματα για την άμεση διάθεση των Μέτρων Ατομικής Προστασίας δεν έχουν ικανοποιηθεί.

Από κύκλους της Διοίκησης του Δήμου γίνεται λόγος για τεχνητή πόλωση του θέματος από μερίδα των εργαζομένων ενώ από τους εργαζόμενους αναφέρεται ότι ο Δήμαρχος Καλλιθέας δεν έχει επικυρώσει και εγγράφως τα όσα είχαν ειπωθεί και συμφωνηθεί στην πρόσφατη συνάντηση τους με τη Διοίκηση του Δήμου με αποτέλεσμα να μην υπάρχει θετική ανταπόκριση των εργαζομένων για επιστροφή στην εργασία τους.

Ακόμη οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι θέλοντας να δείξουν τις θετικές τους προθέσεις ώστε να λυθεί άμεσα το πρόβλημα προχώρησαν στην αποκομιδή των σκουπιδιών από τους δρόμους από όπου θα χρησιμοποιούντο για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες της παρέλασης αλλά και η υγιεινή παρουσία παιδιών και γονέων. Ωστόσο αντί η Διοίκηση του Δήμου να δει θετικά την κίνηση τους αυτή, όπως επισημαίνουν κύκλοι του Συλλόγου τους, βρέθηκαν και «κατηγορούμενοι».

Στον αντίποδα όλων και οι Δημοτικές Παρατάξεις που από τις 25 Οκτωβρίου 2021 με κοινή τους επιστολή είχαν ζητήσει έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου για να συζητηθεί το όλο ζήτημα που εχει δημιουργήσει ιδιαίτερα επικίνδυνες υγειονομικές συνθήκες στην πόλη.

Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε με αποτέλεσμα να ανοίξει ένας ακόμη κύκλος ανακοινώσεων και δημόσιων αντεγκλήσεων (τηλεόραση, εφημερίδες, σάιτ, μέσα κοινωνικής δικτύωσης κλπ) μεταξύ Δημάρχου, Δημοτικών Παρατάξεων και Εργαζομένων.

Κάπως έτσι φθάσαμε στη σημερινή κατεπείγουσα σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου από τον πρόεδρο του Γιώργο Κυριακόπουλο με την ελπίδα ότι έστω και με καθυστέρηση θα εκτονωθεί η κατάσταση θα βρεθεί η πρέπουσα λύση στο πρόβλημα και θα ξεκινήσει άμεσα η αποκομιδή των σκουπιδιών από τους δρόμους της Καλλιθέας.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ & ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ                     Καλλιθέα 29/10/2021
Δημοτικό Συμβούλιο                       Αρ. Πρωτ. 48064

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Λαμβάνοντας υπόψη:

  1. Το άρθρο 67 του Ν. 4830/2021 (ΦΕΚ 169/Α’/18-9-2021).
  2. Την 61η ΕΓΚΥΚΛΙΟ/Α.Π. 40715/22-9-2021 (ΑΔΑ: 9ΝΙΖ46ΜΤΛ6-ΑΚ6) του Υπουργείου Εσωτερικών με θέμα «Μέτρα και ρυθμίσεις στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού – Υποχρέωση διενέργειας διαγνωστικού ελέγχου».

Σας καλούμε σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα διεξαχθεί δια ζώσης στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και με τηλεδιάσκεψη (εφόσον δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για συμμετοχή όλων των μελών δια ζώσης) την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 19:00, βάσει του άρθ. 74 του Ν. 4555/2018 και του άρθρου 9 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δ.Σ., με το παρακάτω κατεπείγον θέμα ημερήσιας διάταξης:

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

1. Συζήτηση και λήψη απόφασης για τις κινητοποιήσεις του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμου Καλλιθέας στην καθαριότητα.

Η συνεδρίαση κρίνεται κατεπείγουσα λόγω των ιδιαιτέρων υγειονομικών συνθηκών που έχουν προκύψει από τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Δήμου Καλλιθέας στην καθαριότητα.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Κυριακόπουλος Γεώργιος

Comments are closed.