Εμποροεπαγγελματικός σύλλογος Καλλιθέας

4 και πλέον χρόνια απο την σύστασή του Εμπορικός Σύλλογος αποτελεί πλέον έναν καταξιωμένο θεσμό στην πόλη μας. Έχουμε εντείνει τις προσπάθειές μας και μέσω των δράσεων μας γινόμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες σε όλους τους συναδέλφους, εμπόρους και επαγγελματίες της Καλλιθέας.

Στόχος μας είναι να αναβαθμίσουμε την αγορά μας με όραμα να την κάνουμε προορισμό για κάθε καταναλωτή.

Είναι υποχρέωση μας να διατηρήσουμε και να αυξήσουμε τα μέλη μας (άλλωστε στην πόλη μας αριθμούμε γύρω στις 3000 επιχειρήσεις και επαγγελματίες) και να τους δημιουργήσουμε την υποχρέωση μέσω των ενεργειών μας να βρίσκονται δίπλα στον Εμπορικό σύλλογο και στις δράσεις του.

Η πόλη μας λόγω της γεωγραφικής της θέσης είναι πόλος έλξης σε όλα τα επίπεδα καί μεγάλες αλυσίδες επιχειρούν εδω.

Πιστεύω οτι διαθέτουμε μια από τις 5 μεγαλύτερες και καλύτερες αγορές του λεκανοπεδίου με μεγάλο εύρος προϊόντων και προσιτών τιμών.

Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε την Καλλιθέα του πολιτισμού, την Καλλιθέα που φιλοξενεί το ΚΠΙΣΝ και πολλά ακόμη αξιόλογα και αξιοθαύμαστα σημεία ενδιαφέροντος, εμπορικό και όχι μόνο σταυροδρόμι!

Με συντονισμένη προσπάθεια από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς υπάρχει δυνατότητα ανάδειξης της αγοράς μας σε τοπ προορισμό.

Συνεχίζουμε δυναμικά το έργο μας, σε όλους του τομείς δράσης μας, θεμελιώνοντας πάγιες θέσεις του ΕΣΚ για τη πόλη μας, αφουγκραζόμενοι τα μέλη μας.

Σε συνεργασία με τα δευτεροβάθμια όργανά μας και την δημοτική αρχή υλοποιούμε καινοτόμες ιδέες σταδιακά και αξιόπιστα.

Εστιάζουμε σε δράσεις που προβάλλουν τις επιχειρήσεις της πόλης μας, με στόχο την ανάδειξη της αγοράς μας.

Το επιτυχημένο μίνι street food που διοργανώσαμε τον 05/18 σε συνεργασία με την δημοτική αρχή ήταν μόνο η αρχή.

Η δημουργία “ανοιχτού κέντρου εμπορίου” μετά την κατάθεση της πρότασης που έχουμε υποβάλλει, ειναι μια συνέργεια με την δημοτική αρχή, ένα μεγαλόπνοο έργο που με την υλοποίηση του θα αναβαθμίσει την αγορά στο κέντρο της πόλης και θα προσελκύσει καταναλωτές από το όλο το λεκανοπέδιο.

Παράλληλα θελουμε να στηρίζουμε συμβουλευτικά τα μέλη μας.

Η διοργάνωση events, σεμιναρίων, ημερίδων καθώς και παροχή δωρεάν συμβουλευτικών υπηρεσιών για φορολογικά και νομικά θέματα είναι από τις προτεραιότητες μας και περιλαμβάνονται στην ατζέντα μας για το 2019.

Η τοπική ανάπτυξη άλλωστε είναι βασικός πυλώνας της εθνικής μας οικονομίας.
Τοπική ανάπτυξη σημαίνει ανάπτυξη σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η μικρομεσαίες επιχειρήσεις κατέχουν το 97% στο οικοσύστημα των επιχειρήσεων και αποτελούν την ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας.

Ανάπτυξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σημαίνει περισσότερες νέες θέσεις εργασίας.
Όμως η συνεχιζόμενη κρίση και ανυπαρξία προόδου αποθαρρύνουν την ίδρυση νέων επιχειρήσεων και πνίγουν την βιωσιμότητα όσων λειτουργούν.

Μετά από τον 9 χρόνια ύφεσης όλοι έχουμε επηρεαστεί. Η αγοραστική δύναμη και κατά συνέπεια αγοραστική συμπεριφορά των καταναλωτών υφίσταται διαρκή πίεση.

Η πορεία της Οικονομίας μετά τα μνημόνια,φαίνεται ότι έχει ακόμη μεγάλη και ανηφορική πορεία να διανύσει.

Εδώ είναι και το σημείο που η πολιτεία πρέπει να σταθεί σοβαρά και να κάνει επιτέλους βήματα προκειμένου να βοηθήσει τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες να δραστηριοποιηθούν σε κάθε τοπική οικονομία.

Κλείνοντας θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους συναδέλφους που μας εμπιστεύτηκαν, ότι θα συνεχίσουμε το έργο μας με την ίδια ζέση για να εκπληρώσουμε όλους τους στόχους μας και να τους επισημάνω ότι με την εγγραφή τους στο εμπορικό σύλλογο συμμετέχουν ενεργά στην ανάπτυξη της αγοράς της πόλη μας, συνεισφέρουν στην υλοποίηση προγραμμάτων και δράσεων ανταλλάσσουν απόψεις, μοιράζονται ιδέες, απολαμβάνουν προνόμια ωφέλιμα για την επιχείρησή τους και μας βοηθούν να υλοποιήσουμε το οράμα μας, να κάνουμε την Καλλιθεάτικη αγορά σημείο αναφοράς για κάθε καταναλωτή.

Με εκτίμηση
Αναστόπουλος Ανδρέας

Comments are closed.