Εμποροεπαγγελματίες Καλλιθέας: Η τοπική μας αγορά από τις πιο ασφαλείς στην Ελλάδα

0
680

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Καλλιθέας  (ΕΣΚ) με την οποία παίρνει θέση στα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για την εξάπλωση του Covid-19 και ιδιαίτερα στο Δήμο Καλλιθέας.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως τόσο οι έμποροι και οι επαγγελματίες εφαρμόζοντας τα μέτρα που έχουν υποδειχθεί από τις αρμόδιες αρχές όσο και το καταναλωτικό κοινό έχουν δημιουργήσει ένα ασφαλές περιβάλλον στην αγορά της Καλλιθέας η οποία είναι πολυπληθής, δραστήρια και από τις πιο σημαντικές της χώρας, παραμένοντας μια ιδιαίτερα «ζωντανή» αγορά. 

Η ανακοίνωση του ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Με αφορμή δημοσιογραφικές αναφορές, που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες και ενέταξαν την Καλλιθέα στις «κόκκινες» – λόγω κρουσμάτων COVID-19 – περιοχές της Αττικής, θέλω να ενημερώσω και να καθησυχάσω τους συναδέλφους, αλλά και το καταναλωτικό κοινό, αναφέροντας ότι τα καταστήματα της πόλης μας τηρούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα (αποστάσεις, μάσκες, αντισηπτικά, ωράριο λειτουργίας, κλπ ), για την αποφυγή της εξάπλωσης και της διασποράς του COVID-19. 

Οι αναφορές αυτές βασίστηκαν στη διεξαγωγή τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού στην κεντρική πλατεία της πόλης μας και κεντρικό πυρήνα της τοπικής αγοράς, την πλατεία Δαβάκη. Όπως έγινε γνωστό, τα τεστ έγιναν σε περαστικούς, χωρίς να διευκρινίζεται αν αυτοί είναι ή όχι δημότες της πόλης, ενώ μεγάλο ποσοστό των συνολικών κρουσμάτων που αναφέρθηκαν (3 στους 11) αντιστοιχεί σε αλλοδαπούς, με αμφισβητούμενο το αν αυτοί διαμένουν επίσης στην περιοχή.

Η τοπική αγορά της Καλλιθέας είναι μια από τις πιο σημαντικές, πολυπληθείς και δραστήριες ολόκληρης της Αττικής (και της χώρας) και είναι υποχρέωση μας να τηρούμε τα μέτρα. 

Γνωρίζουμε ότι η επιδημία είναι δύσκολο να απομονωθεί σε γεωγραφικά μήκη και πλάτη, πόσο μάλλον δε όταν πρόκειται για όμορες περιοχές του λεκανοπεδίου.

Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο, θεωρώ ότι πρέπει  ΟΛΟΙ (ΜΜΕ –ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ-ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ)  να διατηρούμε την ψυχραιμία μας και να παραμένουμε (συγκρατημένα) αισιόδοξοι, γιατί έστω και εμμέσως, πλήττεται η τοπική κοινωνία καθώς και η τοπική αγορά.

Η τοπική αγορά της Καλλιθέας έχει αποδείξει πολλάκις ότι όχι απλώς αποτελεί μια από τις πιο ασφαλείς σ’ ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά κι ότι «αντέχει», παρά τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που έχει δημιουργήσει η επιδημία, η ύφεση και τα μνημόνια τελευταίας δεκαετίας, παραμένοντας μια ιδιαίτερα «ζωντανή» αγορά. 

                                  Με εκτίμηση 

Αναστόπουλος Ανδρέας,

Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Καλλιθέας

Comments are closed.