Εμβόλιο γρίπης: Δεν χρειάζεται αρνητικό τεστ για Covid… Από σήμερα η άυλη συνταγογράφηση του

0
313

Διευκρινίσεις σχετικά με το εμβόλιο της γρίπης έδωσε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης, χαρακτηριστικά ανέφερε «...οι οδηγίες για τον εμβολιασμό της γρίπης δεν έχουν αλλάξει, συνεπώς δεν απαιτείται αρνητικό τεστ για Covid για να εμβολιαστεί κάποιος. Εξάλλου, δεν φαίνεται να υπάρχει και κανένας επιστημονικός λόγος για να χρειάζεται το τεστ…».

Σύμφωνα με τον καθηγητή, τα παιδιά που δεν ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, δεν αποτελούν προτεραιότητα, κυρίως γιατί η πιθανότητα να πάθουν κάτι είναι πολύ μικρή.

Θέση για το θέμα έχει πάρει και η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, με αφορμή δημοσιεύματα και δηλώσεις που έγιναν στα ΜΜΕ. Σύμφωνα με την κα Θεοδωρίδου, για να γίνει ο αντιγριπικός εμβολιασμός, δεν είναι απαραίτητη η διενέργεια του τεστ κατά του κορωνοϊού Sars-CoV-2, πριν από αυτόν. Αυτό, εξάλλου, αναφέρουν και οι συστάσεις των Διεθνών Οργανισμών και Επιστημονικών Φορέων.

Σχετικά με τον εμβολιασμό αξίζει να σημειωθεί ότι θα γίνεται με ιατρική συνταγή και από σήμερα Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου ξεκινά η άυλη συνταγογράφηση των εμβολίων. Σε ότι αφορά την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συστήνει ο εμβολιασμός να γίνει μετά τα μέσα Οκτωβρίου.

Comments are closed.