ΕΛΜΕ Ν. Σμύρνης – Καλλιθέας-Μοσχάτου : Το φιάσκο με τα tablet συνεχίζεται…

0
638

Με ανακοίνωση της η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Ν. Σμύρνης – Καλλιθέας – Μοσχάτου παίρνει θέση στην απόφαση του Δήμου Καλλιθέας για την χορήγηση Tablet στους μαθητές προκειμένου να μπορέσουν να συμμετάσχουν στη διαδικτυακή διδασκαλία.

Η τοπική ΕΛΜΕ κάνει λόγο για φιάσκο ανάλογο με αυτό του ΥΠΑΙΘ.

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ – ΚΑΛΛΙΘΕΑ – ΜΟΣΧΑΤΟΥ :

ΕΛΜΕ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ-ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-ΜΟΣΧΑΤΟΥ 

Ε. Βενιζέλου 175, Καλλιθέα, 176 75

τηλ: 2109597711 , e-mail: elmedath@gmail.com                  Καλλιθέα, 26/4/2020 

Παραχώρηση tablet σε μαθητές με άκρως αυστηρά/περιοριστικά

κοινωνικά κριτήρια. 

Το φιάσκο επαναλαμβάνεται……. 

Μετά το φιάσκο του ΥΠΑΙΘ με την άρον-άρον καταγραφή των αναγκών των μαθητών, αλλά και των εκπαιδευτικών των σχολείων σε ψηφιακό εξοπλισμό, laptop και tablet, τα οποία τάχα θα χορηγούσε το ΥΠΑΙΘ σε αυτούς για την συμμετοχή τους στη διαδικασία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και μετά την ταχύτατη ανάκληση αυτής της μαξιμαλιστικής δήλωσής του και της αναδίπλωσης του στο θέμα αυτό, με έγγραφό του (Αρ. Πρωτ. 16605/23-4-2020) έρχεται ο Δήμος Καλλιθέας δια του τμήματος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης που διαθέτει, ,να ορίσει άκρως περιοριστικά κοινωνικά κριτήρια για τις οικογένειες που θα πάρουν ψηφιακό εξοπλισμό (tablet) για να μπορέσουν τα παιδιά τους, τώρα μάλιστα που αναμένεται να ανοίξουν ξανά τα σχολεία, να πάρουν μέρος στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση… Μήπως το φιάσκο επαναλαμβάνεται; 

Ζητά μάλιστα ο Δήμος να γίνει η κατάθεση των σχετικών δικαιολογητικών στα σχολεία σε κλειστούς φακέλους από τους γονείς που πληρούν τα μινιμαλιστικά κριτήρια που ο ίδιος θέτει μέχρι την Τετάρτη 29/4/2020. Τελικά θα προχωρήσει σε κάποιου είδους παροχή εξοπλισμού, χωρίς να διευκρινιστεί επίσης για τα χρήματα που θα χρησιμοποιηθούν από ποιο κονδύλι προβλέπεται να διατεθούν.

Στα κοινωνικά κριτήρια που ορίζει ο Δήμος για την παραχώρηση του tablet στους μαθητές είναι ή η οικογένειά τους να είναι δικαιούχος του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης ή να είναι δικαιούχος δωροεπιταγών Χριστουγέννων-Πάσχα ή να έχει χαμηλό ετήσιο εισόδημα, να είναι κάτω ουσιαστικά από το όριο της φτώχειας, να είναι οικογένεια ανέργων, πολυτέκνων ή με μέλη ΑΜΕΑ.

Επιζητά δηλαδή να δώσει περιοριστικά, όσο γίνεται λιγότερα, φθηνά tablet που κάνουν μόνο για σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε μαθητές οικογενειών που είναι σε απόλυτη ένδεια…. που μπορεί στο σπίτι τους να έχουν κομμένο ακόμη και το ρεύμα…. 

Για τα παιδιά βέβαια των άλλων φτωχών οικογενειών της Καλλιθέας, των εργατικών οικογενειών της που οι γονείς τους εργάζονται ή έχουν αναστολή εργασίας παραμένοντας απλήρωτοι και δεν τυγχάνουν των ανωτέρω “προνοιακών ευεργετημάτων” του μηδαμινού, του τίποτα, δεν υπάρχει καμιά μέριμνα. Αυτά το φιάσκο δεν τα αγγίζει και προς αυτά η ντροπή περισσεύει.

Ως ΔΣ της ΕΛΜΕ μας καταγγέλλουμε την υποκρισία, την αδιαφορία και την έλλειψη σχετικής μέριμνας και του ΥΠΑΙΘ, αλλά και του Δήμου Καλλιθέας, ο οποίος λειτουργεί κατ΄ αναλογία κι επικουρικά προς το ΥΠΑΙΘ και ο οποίος δεν έχει πάρει καμιά σαφή σχετική απόφαση ψηφιακής στήριξης μαθητών των σχολείων της περιοχής του μέσω του Δημοτικού Συμβουλίου του στο οποίο δεν έχει συζητηθεί καν το σχετικό θέμα, ούτε βεβαίως υπάρχει σχετική εισήγηση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας ως προς αυτό. 

                                      Για το Δ. Σ.

Ο Πρόεδρος                                                        Η Γεν. Γραμματέας

Μάκης Μαυρέλης                                                        Έφη Ψωίνου

Comments are closed.