ΕΛΜΕ Ν. Σμύρνης – Καλλιθέας – Μοσχάτου: Ξεκινούν κινητοποιήσεις για 15 μαθητές ανά τμήμα & τεστ σε όλους…

0
1342

Σε κοινή απόφαση για αγωνιστικές κινητοποιήσεις κατέληξε η εκδήλωση – συζήτηση με θέμα «το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων»  που διοργάνωσε το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Νέας Σμύρνης – Καλλιθέας – Μοσχάτου την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020 στο σχολικό συγκρότημα του Αγ. Νικολάου στην Καλλιθέα.

Τι αποφασίστηκε…

Το σύνολο των ομιλητών αναφερθηκε στις ευθύνες της Κυβέρνησης , του ΥΠΑΙΘ, για την προχειρότητα και τις λανθασμένες επιλογές   από την αρχή της πανδημίας ,αντιφατικές δηλώσεις ημίμετρα αλλά  και επικίνδυνες δηλώσεις έτοιμοι να δείξουν τους εκπαιδευτικούς σαν υπεύθυνους σε κάθε κρούσμα σε σχολικό χώρο, και οι δήμοι να ακολουθούν χωρίς κανένα ουσιαστικό προγραμματισμό την υλοποίηση των μέτρων , στη λογική του βλέποντας και κάνοντας   ,στη συνέχεια  υπογράμμισαν το γεγονός ότι η αραίωση των τμημάτων είναι βασικό αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας, ως το πιο σημαντικό μέτρο της προσπάθειας περιορισμού της διασποράς του ιού.

Επίσης, όλοι ανέφεραν ότι η ουσιαστική και διαρκής καθαριότητα των σχολικών χώρων θα πρέπει να διασφαλιστεί με κάθε τρόπο από τη Διοίκηση των Δήμων. Μίλησαν επίσης για την ανάγκη διορισμού μόνιμων εκπαιδευτικών προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αραίωση των μαθητών και την ανάγκη η πολιτεία να προχωρήσει στην εξεύρεση χώρων για να μπορέσουν αν χωριστούν τα τμήματα. 

Τόνισαν επίσης την ανάγκη να μοιραστεί στα σχολεία υγειονομικό υλικό και να γίνουν τεστ για την ανίχνευση του κορωνοϊού στο προσωπικό και στους μαθητές των σχολείωνΥπήρξε επίσης έντονη ανησυχία για την απουσία καθαριστριών ενώ τα σχολεία έχουν ανοίξει από την 1η Σεπτέμβρη !

 Κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι δεν έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες για το άνοιγμα των σχολείων, ότι σε καμία περίπτωση δε θεωρούν ασφαλές το άνοιγμά τους χωρίς την αραίωση των μαθητών που στην πλειοψηφία τους είναι πάνω από 24 σε κάθε τμήμα και πως οι όροι με τους οποίους καλείται να λειτουργήσει η εκπαιδευτική διαδικασία έρχονται σε αντίθεση με τα μέτρα που έχουν θεσπιστεί και εφαρμόζονται σε άλλους χώρους, κυρίως όσον αφορά τις αποστάσεις.Επίσης τονίστηκε ότι είναι  απαράδεκτο να μην υπάρχουν  μοιραστεί ήδη οι μάσκες στα σχολεία .  

Κατόπιν όλων των παραπάνω διαπιστώσεων, η συνέλευση αποφάσισε να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις προκειμένου από τη μια να δηλώσει και να κάνει σαφή τη θέση της σε σχέση με τα ανακοινωθέντα μέτρα ανοίγματος των σχολείων και από την άλλη, να πιέσει ώστε να εφαρμοστούν τα μέτρα που συνοψίζονται στα εξής:

-καθαριότητα στα σχολεία κατά τη διάρκεια όλων των σχολικών ωρών διδασκαλίας

-15 μαθητές στην τάξη – μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών

-τεστ σε όλους, μαθητές και καθηγητές -μάσκες και αντισηπτικά έγκαιρα στα σχολεία για όλους

-Παιδεία- Υγεία –Ασφάλεια για όλους  

Οι κινητοποιήσεις που συναποφασίστηκαν είναι:

Α. Μοίρασμα επιστολής σε γονείς και μαθητές την ημέρα του αγιασμού,

Β . Κινητοποίηση στην πλατεία της Ν. Σμύρνης το απόγευμα την Τετάρτη 16.9.20 

Γ.  Συμμετοχή στο Συλλαλητήριο το απόγευμα της Πέμπτης 17.9.20

Δ. Παράσταση διαμαρτυρίας  με άλλες ΕΛΜΕ, ΣΕΠΕ γονείς και μαθητές από κοινού στις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Δ΄ Αθήνας το επόμενο 15μερο.

Στην συζήτηση συμμετείχαν εκτός από το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ και εξέφρασαν τις απόψεις τους σχετικά με το πόλος ασφαλές είναι για όλους το άνοιγμα των σχολείων κάτω από την επιδημιακή επιβάρυνση των τελευταίων εβδομάδων οι Βούλα Κοσμίδου από την Ένωση Γονέων Καλλιθέας και Δημοτική Σύμβουλος Καλλιθέας, Ζέτα Μελαμπιανάκη εκπρόσωπος του ΣΕΠΕ Νέας Σμύρνης ΜΕΤΆ, ο Βασίλης  Μακρής από τον ΣΕΠΕ Καλλιθέας, η Κα Πεχλιβανίδου από Ένωση Γονέων Ν.Σμύρνης , ο κ. Σφυρόερας  από την ΑΣΜΕ και Ένωση γονέων Μοσχάτου, Χρήστος Κάτσικας αιρετός στο ΠΥΣΔΕ  Δ Αθήνας, ο Χρήστος Ρίσβας πρόεδρος γονέων και κηδεμόνων του 5ου Γυμνασίου Νέας Σμύρνης, ο κ. Ιωάννης Τσιρίγος διευθυντής του  4ου Δημοτικού σχολείου Καλλιθέας. 

Ακολούθησαν τοποθετήσεις εκπροσώπων των δημοτικών παρατάξεων με τον πρώην δήμαρχο Καλλιθέας και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Προοπτική Ζωής» Κώστας Ασκούνης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» και Δημοτικός Σύμβουλος Καλλιθέας Γιάννης Βακαλόπουλος,  η Δημοτική Σύμβουλος Καλλιθέας Ελένη Αυγερινού από την «Προοδευτική ενότητα Καλλιθέας» , ο Δημοτικός Σύμβουλος Καλλιθέας και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης  «Μια Πόλη στο δρόμο» Χρήστος Ιωαννίδης και η αντιδήμαρχος Καλλιθέας Βάσω Μαργαρίτη η οποία ωστόσο διευκρίνισε ότι παρευρίσκεται ως ιδιώτης και όχι σαν εκπρόσωπος παράταξης.

Την εκδήλωση – συζήτηση έκλεισαν τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ευαγγελία Αγγελίδη, Αγγελική Αθανασακοπούλου και Μαίρη Πρίμη ενώ ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Μάκης Μαυρέλης συνοψίζοντας τα όσα αναφέρθηκαν από τους ομιλητές, υπέβαλε τις προτάσεις για τις δράσεις που θα αναλάβουν από κοινού εκπαιδευτικοί, γονείς και τοπικοί φορείς. 

Comments are closed.