ΕΛΜΕ Ν. Σμύρνης – Καλλιθέας – Μοσχάτου: Λουκέτο ΑΥΡΙΟ στα Σχολεία και Συλλαλητήρια για απόσυρση του ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ…

0
633

Απεργιακό «λουκέτο» μπαίνει αύριο στα σχολεία, καθώς οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν στην χθεσινή κατάθεση του νομοσχεδίου, για το οποίο το υπουργείο Παιδείας δεν δέχθηκε κανένα θεσμικό διάλογο, για τις αλλαγές στην δημόσια εκπαίδευση.

Η Ο.Λ.Μ.Ε. σε ανακοίνωσή της για την αυριανή απεργία ζητά «να αποσυρθεί και να μη ψηφιστεί το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, να καταργηθεί η τροπολογία-ντροπή για τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος με κάμερες, να αυξηθεί η χρηματοδότηση της δημόσιας εκπαίδευσης από τον κρατικό προϋπολογισμό και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων».

Ενώ από την πλευρά της, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) επισημαίνει ότι «η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, αδιάλλακτη και με παντελή περιφρόνηση στους δημοκρατικούς θεσμούς και στον θεσμικό διάλογο ενάντια στην ηχηρή διαμαρτυρία εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων, κατέθεσε χθες αργά το βράδυ το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή και προχωρά, δυστυχώς, τις επόμενες ημέρες στην ψήφισή του».

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΛΜΕ

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ  ΠΡΟΕΔΡΩΝ των ΕΛΜΕ αποφάσισε τις παρακάτω κινητοποιήσεις, εν όψει της συζήτησης και της ψήφισης στη Βουλή του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας:

  1. 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ την ΤΡΙΤΗ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020
  2. ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ την ίδια μέρα στις 13.00
  3. ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10/6/20 ΣΤΙΣ 19.00, ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

Καλούμε όλες και όλους τις ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ να πάρουν μαζικά μέρος στις κινητοποιήσεις.

Καλούμε    τις ΕΛΜΕ να διοργανώσουν αντίστοιχες κινητοποιήσεις και παραστάσεις σε ΔΔΕ και ΠΔΕ.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας

Απαιτούμε:

  • Να αποσυρθεί και να μη ψηφιστεί το ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
  • Να καταργηθεί η τροπολογία-ντροπή για τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος με κάμερες
  • Να αυξηθεί η χρηματοδότηση της Δημόσιας εκπαίδευσης από τον Κρατικό προϋπολογισμό
  • Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Η ΕΛΜΕ Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ – ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – ΜΟΣΧΑΤΟΥ

Η ΕΛΜΕ Ν. Σμύρνης-Καλλιθέας- Μοσχάτου στηρίζεται στις δυνάμεις όλων των Παρατάξεων και καλεί όλες και όλους τους εργαζόμενους εκπαιδευτικούς να απεργήσουν 9 του Ιούνη. Είναι αγώνας για δημόσια δωρεάν Παιδεία για όλα τα παιδιά και για την υπεράσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Ας κρατήσουμε με σθένος το πανό των δίκαιων αιτημάτων μας.

Comments are closed.