Εκτός των Τειχών: Ανακοίνωση – Καταγγελία, ζητά ακύρωση απόφασης της Οικ. Επιτροπής…

Ανακοίνωση – καταγγελία εξέδωσε η συνδικαλιστική παράταξη που συμμετέχει στο Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων του Δήμου Καλλιθέας «Εκτός των Τειχών», στην οποία καταγγέλει ότι η διοίκηση του Δήμου στη πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής με οριακή πλειοψηφία, μόλις μιας ψήφου, προχώρησε σε αναίρεση και αναστολή εκτελέσεως τελεσίδικων αποφάσεων, όχι αμετάβλητων, του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά, οι οποίες αφορούν αγωγές υπαλλήλων του Δήμου για τα επιδόματα Χριστουγέννων – Πάσχα καθώς και του επιδόματος αδείας.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 

ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ

Την Τρίτη 7/7/20 συνεδρίασε η οικονομική επιτροπή του Δήμου Καλλιθέας.

Μεταξύ άλλων θεμάτων συζήτησε και τη « Λήψη αποφάσεως περί ασκήσεων ή μη αιτήσεων αναιρέσεως και αιτήσεων περί αναστολής εκτελέσεως κατά των αποφάσεων του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά…»

Πρόκειται για αποφάσεις αγωγών 74 μονίμων υπαλλήλων του Δήμου μας και αφορούν επιδόματα Χριστουγέννων – Πάσχα και επίδομα αδείας,

Η οικονομική επιτροπή με οριακή πλειοψηφία 5 υπέρ 4 κατά αποφάσισε να προχωρήσει σε «αναίρεση και αναστολή εκτελέσεως» σύμφωνα με τη γνωμοδότηση της δικηγόρου κ. Ξύκη Παρασκευής. Την απόφαση ΔΕΝ ψήφισαν οι Δημοτικές παρατάξεις που συμμετέχουν στην οικονομική επιτροπή του κ. Ασκούνη, του κ. Ψαλιδοπουλου, Λαϊκή Συσπείρωση, και του κ. Λασκαρίδη.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι:

1)Οι αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά είναι τελεσίδικες και άμεσα εκτελεστές κατά του Δήμου Καλλιθέας.

2)Την ίδια μέρα η οικονομική επιτροπή με εισήγηση και τη ψήφο της διοίκησης Κάρναβου αποφάσισε να μην κάνει έφεση σε αγωγή που διεκδικούσε χρήματα από το Δήμο με το σκεπτικό ότι το ποσό είναι λιγότερο των πέντε χιλιάδων όταν για τους συναδέλφους είναι λιγότερα από τρεις χιλιάδες για τον καθένα.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

Ζητήσαμε από το προεδρείο του συλλόγου να κάνει ειδική συνεδρίαση ο σύλλογος (μαζί με τους δικαιούχους).

Προτείναμε στις 15/7/20 που έχει δημοτικό συμβούλιο να βάλουμε θέμα συζήτησης σε αυτό αναίρεσης της απόφασης της οικονομικής επιτροπής.

Το δημοτικό συμβούλιο έχει την αρμοδιότητα να πάρει απόφαση αναίρεσης κατά της απόφασης της οικονομικής επιτροπής και έτσι να καταβληθούν τα χρήματα στους δικαιούχους που είναι σωστό και δίκαιο.

Η διοίκηση Κάρναβου δεν έχει απόλυτη πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο άρα αυτό είναι δυνατό να γίνει. Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες…

Οι μέρες που έχουμε μπροστά μας είναι λίγες, πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα.

ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ

Comments are closed.