Εκτεταμένη ανάπλαση και δεντροφύτευση με 300 φοίνικες στην κεντρική νησίδα της Λ. Συγγρού

0
350

Εκτεταμένη ανάπλαση και δεντροφύτευση από την Περιφέρεια Αττικής, στην κεντρική νησίδα επί της Λ. Συγγρού στο πλαίσιο του προγράμματος βελτίωσης και της συντήρησης των μητροπολιτικών υποδομών

Περισσότερο πράσινο αποκτά η Λεωφόρος Συγγρού, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Περιφέρεια Αττικής, καθώς σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η εκτεταμένη δεντροφύτευση και ανάπλαση στην κεντρική νησίδα που σχηματίζεται από το ύψος του Πάντειου Πανεπιστήμιου μέχρι το Φαληρικό Δέλτα.

Η συγκεκριμένη δενδροφύτευση εντάσσεται στο συνολικό σχεδιασμό που έχει εκπονήσει η Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο βελτίωσης και της συντήρησης των μητροπολιτικών υποδομών, με αναπλάσεις των υπαρχόντων χώρων πρασίνου που σχηματίζονται στο κέντρο των οδικών αξόνων του λεκανοπεδίου και εμπλουτισμού τους.

Μεταξύ άλλων επί της Λ. Συγγρού και σε μήκος 3 χλμ. έχει προγραμματιστεί η φύτευση 300 Φοινίκων, του είδους Washingtonia robusta, W. Filifera. Το ύψος του κορμού των δέντρων που τοποθετούνται κυμαίνεται από 2,5μ. έως 3,5μ.

Το πρόγραμμα τον αναπλάσεων και δενδροφυτεύσεων το οποίο εντάσσεται στο συνολικότερο έργο συντήρησης του πράσινου, προβλέπει την καθημερινή φροντίδα των φυτών, σε όλο το μήκος του οδικού δικτύου ευθύνης της Περιφέρειας, με ανάπτυξη συστήματος άρδευσης και καθημερινές εργασίες (κλάδεμα, καθαριότητα, κλπ).

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης σε δήλωσή του επισημαίνει:

«Κάθε έργο που ενισχύει την περιβαλλοντική μας συνείδηση και προσθέτει ένα ακόμη κύτταρο πρασίνου στην Αττική μας, είναι αναγκαίο. Με τον εμπλουτισμό του πρασίνου και τις δενδροφυτεύσεις, οι μεγάλες οδικές αρτηρίες αποκτούν  έναν ενιαίο και αισθητικά αναβαθμισμένο χαρακτήρα. Ο σεβασμός στο περιβάλλον και η ενίσχυση της ασφάλειας πεζών και οδηγών αποτελούν βασικές προτεραιότητές μας».

Comments are closed.