Εκλογές 2023: Debate με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς την Τετάρτη 10 Μάη

0
5173

Το «παλιό μοντέλο» debate, δηλαδή με την παρουσία όλων των πολιτικών αρχηγών χωρίς ερωτήματα, διάλογο, με αυστηρούς κανόνες και χρονόμετρα, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Μάη, στις 9 μ.μ., σύμφωνα με την απόφαση της διακομματικής Επιτροπής.

Ειδικότερα, η διαδικασία θα διαρκέσει τρεις ώρες, θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ με συντονιστή τον δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά και έξι δημοσιογράφους από κανάλια εθνικής εμβέλειας που θα έχουν δικαίωμα ερωτήσεων.

Οι θεματικές ενότητες του debate θα είναι οικονομίαανάπτυξηαπασχόληση, εξωτερική πολιτική και άμυνα, κράτοςθεσμοίδιαφάνεια, υγείαπαιδείακοινωνικό κράτος, περιβάλλονενέργεια ενώ θα υπάρχει και μία ελεύθερη ενότητα, όπου θα τοποθετηθούν οι πολιτικοί αρχηγοί.

Σημειώνεται πως το ΚΚΕ, στη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής, πρόβαλε την πάγια θέση του για πραγματοποίηση debate με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, που εξασφαλίζει και την ισότιμη προβολή όλων των κομμάτων, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα κόμματα ‑ιδιαίτερα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ- που καθορίζουν τη στάση τους ανάλογα με τη συγκυρία και την εκλογική τους δύναμη.

Κατέθεσε ακόμη προτάσεις έτσι ώστε να εξασφαλιστεί πιο ελεύθερη συζήτηση και ουσιαστικός διάλογος και όχι να επαναληφθεί η έως τώρα γνωστή διαδικασία των αυστηρών κανόνων και των παράλληλων μονολόγων, που έχει επικριθεί από τους δημοσιογράφους, καθώς και από το τηλεοπτικό κοινό.

Πρότεινε σε κάθε θεματική ενότητα και κατά τη διάρκεια των απαντήσεων των πολιτικών αρχηγών στις απαντήσεις των δημοσιογράφων, να μπορούν να γίνονται ερωτήματα, διάλογος, χωρίς αυστηρούς κανόνες και χρονόμετρα, όπως γίνεται και στα άλλα τηλεοπτικά πάνελ.

Comments are closed.