Εθνικές Εκλογές 2023: Πως ψήφισαν οι Καλλιθεάτες – Τελικά αποτελέσματα

0
3354

Πρωτοφανή νίκη για τα μεταπολιτευτικά δεδομένα έχει πετύχει η ΝΔ. Βάσει των επίσημων αποτελεσμάτων η ΝΔ έχει διπλάσιο ποσοστό από τον ΣΥΡΙΖΑ, μια απόλυτη και ιστορική νίκη. 

Πρόκειται για μια απρόβλεπτα τεράστια διαφορά, δεδομένου ότι η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό άνω του 40% έναντι περίπου 20% του ΣΥΡΙΖΑ.

Για «πολιτικό σεισμό» έκανε λόγο ο πρωθυπουργός στη χθεσινοβραδινή δήλωσή του από τα γραφεία της Πειραιώς. «Οι πολίτες θέλουν αυτοδύναμη κυμούς, τα μαθηματικά της απλής αναλογικής δεν βγαίνουν» τόνισε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης, περιγράφοντας σαφώς ότι οι δεύτερες κάλπες θα επισπευσθούν.

Το εκλογικό αποτέλεσμα θα αποτιμηθεί άμεσα από τα όργανα δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας μετά την κατάρρευση των εκλογικών ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ. Τόνισε ότι όλες οι αλλαγές που χρειάζονται θα προχωρήσουν άμεσα, ώστε να δοθεί η επόμενη εκλογική μάχη με τους καλύτερους όρους.

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε στον πρωθυπουργό για να τον συγχαρεί για το αποτέλεσμα, όπως και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης

«Διαψεύσατε όσους ήθελαν ένα μικρό ΠΑΣΟΚ, ένα υποταγμένο ΠΑΣΟΚ. Σήμερα το κίνημα ξαναγίνεται πρωταγωνιστής στο πολιτικό προσκήνιο της πατρίδας μας», ήταν το μήνυμα Ανδρουλάκη προς τους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα γραφεία του κόμματος, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Επόμενη επιλογή Μητσοτάκη η άμεση προσφυγή σε δεύτερο γύρο εκλογικής αναμέτρησης προκειμένου να «σφραγιστεί» η αυτοδυναμία αυτή, που αναμένεται εξαιρετικά ενισχυμένη, δεδομένου ότι οι κάλπες δεν θα στηθούν με απλή αναλογική, αλλά με εκλογικό σύστημα που θα εξασφαλίζει ένα bonus 50 εδρών στην κυβέρνηση.

Οι δεύτερες κάλπες ενδεχομένως στηθούν στις 25 Ιουνίου (αντι 2 Ιουλίου), σύμφωνα με πληροφορίες από το κυβερνητικό επιτελείο. 

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα που ανακοινώνει το υπουργείο Εσωτερικών, στο Δήμο Καλλιθέας με ενσωματωμένο το 100,00% των εκλογικών τμημάτων και με συμμετοχή 45.405 ψηφοφόρων επί των 74.929 εγγεγραμμένων, με λευκά – άκυρα τα ποσοστά και οι αριθμοί των ψήφων ανά κόμμα των κομμάτων έχουν ως εξής:

Comments are closed.