«Εγώ η Λένγκω» με Γιώργο Σίσκο & Γεωργία Ζώη απόψε στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας

Με τη θεατρική παράσταση «Εγώ η Λένγκω» του Βασίλη Γιαννόπουλου σε σκηνοθεσία Κατερίνας Μαντέλη και με πρωταγωνιστές τους Γεωργία Ζώη και Γιώργο Σίσκο, συνεχίζει τις παραστάσεις του το «Θέατρο της Δευτέρας στην Καλλιθέα» απόψε Δευτέρα 21 Μαρτίου 2021 στις 20:00 στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας (Κρέμου 123 και Φιλαρέτου) με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Κρατήσεις θέσεων για τις παραστάσεις γίνονται τηλεφωνικά στον αριθμό 210 9570001 και ώρες 8 π.μ. έως  3 μ.μ. από Δευτέρα ως Παρασκευή.

Η υπόθεση του έργου

Η Λένγκω (Ελένη), είναι μία Ηπειρώτισσα γυναίκα, που ζει μια αλληλουχία ζωών, από την περίοδο της Επανάστασης του 1821 έως και σήμερα. Η ίδια θεωρεί, ότι στο αίμα της, κυλάει αίμα της Αρχαίας Διώνης αλλά και άλλων γυναικών, τις οποίες με την φαντασία της ενσαρκώνει σε πολλές διαφορετικές ζωές.

Έτσι «ζώντας» τα τελευταία 200 χρόνια, (Επανάσταση 1821, Γερμανική κατοχή 1940, Πολυτεχνείο, Μεταπολίτευση κλπ.) αντιλαμβάνεται ότι η Ιστορία επαναλαμβάνεται, με το «τέρας» του πολέμου να εμφανίζεται πάντα, αλλά με διαφορετικό πρόσωπο. Πότε ως Τούρκος κατακτητής με το γιαταγάνι, πότε ως Φασίστας κατακτητής με την μπότα και πότε ως οικονομικός αόρατος κατακτητής, με κοινά προβλήματα, την πείνα, την εξαθλίωση την προσφυγιά και την προδοσία.

Στην τελευταία της ζωή που φτάνει στο σήμερα, υπερασπίζεται τους αγώνες των σημερινών γυναικών κατ’ αντιστοιχία με τις ηρωίδες των εκάστοτε Εθνικών αγώνων, περνώντας το μήνυμα, ότι οι ήρωες υπάρχουν και ζουν ανάμεσά μας.

Ο εμβληματικός ρόλος ενός «από μηχανής» θεού, λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος μεταξύ των «ζωών» της Λένγκως, αλλά παράλληλα αφήνει και κάποια ερωτηματικά στον θεατή με σκοπό να «σπρώξει» τα νοήματα του έργου πιο βαθειά στην ψυχή του.

Η παράσταση εμπλουτίζεται από ζωντανή μουσική, με κλαρίνο, κιθάρα και κρουστά. Την πρωτότυπη μουσική συνέθεσε η Αρετή Κοκκίνου και είναι εμπνευσμένη από την ηπειρώτικη πεντατονία.

Τα τραγούδια της παράστασης με τους υπέροχους στίχους του Βασίλη Γιαννόπουλου ερμηνεύει όλος ο θίασος που αποτελείται από ηθοποιούς, τραγουδιστές και μουσικούς.

Comments are closed.