Εβδομάδα Προφορικής Ιστορίας – «Η Καλλιθέα του 50»

0
633

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η εβδομάδα προφορικής ιστορίας  που φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις της  Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος από 22 έως 27 Οκτωβρίου 2022. 

Όσοι συμμετείχαν στις διάφορες εκδηλώσεις της εβδομάδας προσδιόρισαν ξανά τον ρόλο και τον σκοπό τους, μιας και το πρόγραμμα αγκάλιαζε τις δράσεις και τα πεδία ενασχόλησης των ομάδων κι έδινε τις κατευθύνσεις, που θα πρέπει να ακολουθηθούν, για τη συλλογή, την επεξεργασία και την διάχυση των πληροφοριών στον κόσμο.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με τη γιορτή Προφορικής Ιστορίας (22 – 24/10), όπου οι ομάδες συστήθηκαν παρουσιάζοντας κομμάτια της δουλειάς τους, συνεχίστηκαν (25 – 26/10) με εργαστήρια και συζητήσεις με θέμα τον τρόπο παρουσίασης της προφορικής ιστορίας στα Σχολεία και έκλεισαν στις 27/10 με την ημερίδα διαλόγου για την Προφορική Ιστορία.

Η Ομάδα Προφορικής Ιστορίας της πόλης μας (ΟΠΙΚΑ-Τ) έλαβε μέρος στην 3η γιορτή Προφορικής Ιστορίας με μια εισήγηση με θέμα «Η Καλλιθέα του 50» και μια παρουσίαση της μέχρι σήμερα πορείας της, ενώ  μέλη της συμμετείχαν στην ημερίδα διαλόγου των ΟΠΙ, όπου εκφράστηκαν και συζητήθηκαν θέματα λειτουργίας, φιλοσοφίας, προβλήματα και προβληματισμοί των ομάδων.

Την εισήγηση και την παρουσίαση, έκαναν μέλη του συλλόγου ΠέΖΟ που συμμετέχουν στην ΟΠΙΚΑ-Τ και την παρακολούθησαν μέλη και φίλοι του συλλόγου.

Στην Ημερίδα διαλόγου για την Προφορική Ιστορία μέλη της ΟΠΙΚΑ-Τ έλαβαν μέρος στα τρία στρογγυλά τραπέζια που έγιναν κάνοντας παρεμβάσεις. Η ομάδα αν και καινούργια, απέσπασε πολύ θετικά σχόλια τόσο για τις παρουσιάσεις της όσο και για τις παρεμβάσεις της στην ημερίδα..

Το τέλος της εβδομάδας αποτελεί μια νέα αρχή, τόσο για την ΟΠΙΚΑ-Τ όσο και τον ΠέΖΟ, για νέο σχεδιασμό δράσης και παρουσίας στην πόλη και όχι μόνο.

Για την ΟΠΙΚΑ-Τ, Δέδες Τσούκας

Επιμέλεια δημοσίευσης, Ντάβαρης Παναγιώτης

Comments are closed.