Δ. Καλλιθέας: Όλη η Καλλιθέα μια πολιτιστική γειτονιά από 22/6 έως 4/10

0
825

Ο Δήμος Καλλιθέας, σύμφωνα και με τα όσα ανέφερε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Τώρα Καλλιθέα» Λάζαρος Λασκαρίδης, προχώρησε σήμερα στην ανακοίνωση του προγράμματος Πολιτιστικό Καλοκαίρι και Φθινόπωρο 2020 με τίτλο «Όλη η Καλλιθέα μια γειτονιά».

Σχετικά με τα όσα ανακοινώθηκαν από την Δευτέρα 22 Ιουνίου ξεκινά να  λειτουργεί ο νέος δημοτικός θερινός κινηματογράφος «Σινέ Τζιτζιφιές» (10° Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας, Ηρακλέους & Αχιλλέως) κάθε βράδυ στις 10:30 μ.μ. Μαζί με το καθιερωμένο πλέον «Σινέ Θερινόν» (καθημερινά στις 21:00), στις πρώην εγκαταστάσεις των πλυντηρίων του ΙΚΑ (Ματζαγριωτάκη και Εσπερίδων) ο πολιτισμός φθάνει σε κάθε γωνιά της πόλης. Μια κινηματογραφική πανδαισία από τις 22 Ιουνίου ως τις 30 Αυγούστου.
Ακόμα πολλές συναυλίες, θεατρικά, καραγκιόζης, παιδικά δρώμενα, ρεμπέτικο τριήμερο, το καθιερωμένο Μεσογειακό Φεστιβάλ και ένας νέος θεσμός, τα «Χαροκόπεια».

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά από την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Καλλιθέας :
www.kallithea.gr

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλες τις εκδηλώσεις του Δήμου Καλλιθέας τηρούνται οι οδηγίες των αρμόδιων Υπουργείων για τα μέτρα προστασίας λόγω κορωνοϊού. Συνιστάται η χρήση προστατευτικής μάσκας.
Ενδέχεται κάποιες εκδηλώσεις να τροποποιηθούν, στο ενδεχόμενο νέων υγειονομικών οδηγιών.

Σχετικά με την παρουσία του προγράμματος Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2020 ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Λάζαρος Λασκαρίδης ανέφεραν: 

Το Πολιτιστικό Καλοκαίρι είναι πλέον, μετά από πέντε χρόνια επιτυχημένης παρουσίας, ένας καταξιωμένος θεσμός για την πόλη μας. Αυτή την χρονιά, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, προσπαθήσαμε ιδιαίτερα ώστε να το προσαρμόσουμε στις απαιτήσεις της υγειονομικής κρίσης, διατηρώντας παράλληλα την ποιότητα που χαρακτηρίζει τις εκδηλώσεις μας.
Ένα πρώτο βήμα είναι η δημιουργία ενός δεύτερου θερινού κινηματογράφου που θα ακολουθήσει τη μεγάλη επιτυχία του «Σινέ Θερινόν».
Επί πλέον, οι εκδηλώσεις, οι συναυλίες και οι παραστάσεις θα αγκαλιάσουν όλη την Καλλιθέα. Τόσο αυτές που κάθε χρόνο γίνονται με μεγάλη συμμετοχή, όπως το «Ρεμπέτικο Τριήμερο», όσο και νεοεισαγόμενες, όπως τα «Χαροκόπεια», όπου περιμένουμε να αγκαλιαστούν από το κοινό της πόλης μας.
Πρωταγωνιστές και αυτή τη χρονιά είναι η πλούσια πολιτιστική μας παράδοση οι τοπικοί φορείς πολιτισμού και αξιόλογοι καλλιτέχνες. Μέσα από το Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2020, δίνουμε πρόσφορο βήμα για την ανάδειξη και την αξιοποίηση της πολιτιστικής μας δημιουργίας αλλά και επιλογές πολιτισμού και ψυχαγωγίας στους συμπολίτες μας όλων των ηλικιών.

Σεργιάνι στις γειτονιές της πόλης μας, κάνει φέτος ο Πολιτισμός. Παρουσιάζοντας μια διαφορετική αντίληψη, φέρνουμε το πλούσιο πρόγραμμα δίπλα στις Καλλιθεάτισσες και τους Καλλιθεάτες.
Ενισχύουμε τόσο το νότιο και το βόρειο τμήμα, με νέο θερινό κινηματογράφο και στις Τζιτζιφιές ενώ άλλος ένας νέος θεσμός γεννιέται, τα «Χαροκόπεια»!
Προερχόμαστε από έναν εξαιρετικό δύσκολο χειμώνα που, προσωρινά θέλουμε να πιστεύουμε, άλλαξε τις ζωές μας. Και τώρα, μπροστά στο καλοκαίρι και το φθινόπωρο, ο Πολιτισμός αποτελεί για όλους μας, ανάγκη κι όχι πολυτέλεια. Το πρόγραμμα που σας παρουσιάζουμε, δεν είναι αυτό που είχαμε σχεδιάσει. Το προσαρμόσαμε στις νέες συνθήκες, βάσει των επιβαλλόμενων κανόνων. Όμως, περιέχει θεάματα και δρώμενα για όλες τις προτιμήσεις και ακόμα κάτι πολύ σημαντικό: Δίνει διέξοδο, με καθημερινές δωρεάν προβολές και παραστάσεις, σ’ εκείνους που θα παραμείνουν όλο το καλοκαίρι στην πόλη.
Πλέον, εδώ, ο Πολιτισμός κινείται σε άλλα επίπεδα και προσελκύει άτομα κι από άλλους Δήμους, όπως συνέβη με «Το θέατρο της Δευτέρας στην Καλλιθέα», που έκανε θραύση.
Συνεχίζουμε με ζήλο και αποφασιστικότητα, έχοντας τον άνθρωπο στο επίκεντρο!

Comments are closed.