Δ. Καλλιθέας: Ψηφιακή εξυπηρέτηση δημοτών και επαγγελματιών, από την Πολεοδομία

0
485

Την ψηφιακή εξυπηρέτηση δημοτών και επαγγελματιών από την Πολεοδομία ανακοίνωσε ο Δήμος Καλλιθέας.

Πιο συγκεκριμένα η Πολεοδομία του Δήμου Καλλιθέας προχώρησε στην ψηφιοποίηση του αρχείου οικοδομικών αδειών της πόλης και πλέον αποστέλλει άμεσα στους ενδιαφερόμενους, ψηφιακά αντίγραφα στοιχείων των οικοδομικών αδειών που φυλάσσονται στο αρχείο της. 

Είναι μια εξέλιξη που συνδυάζει την τεχνολογία με τις υπηρεσίες της δημόσιας διοίκησης προκειμένου να διευκολύνει τους πολίτες και τους επαγγελματίες.


Η ψηφιακή εξυπηρέτηση από την Πολεοδομία του Δήμου Καλλιθέας, σύμφωνα με τα όσα μας ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παναγιώτης Κοττέας, «… ήδη δίνει τη δυνατότητα σε πολίτες και επαγγελματίες να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αιτήσεις για άδειες κατασκευών, ανακαινίσεις, καθώς επίσης υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης της πορείας των αιτήσεων και των διαδικασιών που έχουν ξεκινήσει…».

Ο κ. Κοττέας επεσήμανε ακόμη πως «… η αποστολή άμεσα στους ενδιαφερόμενους, των ψηφιακών αντιγράφων με τα στοιχεία των οικοδομικών αδειών είναι μια δυνατότητα στην οποία ο Δήμος Καλλιθέας είναι κυριολεκτικά πρωτοπόρος και μάλιστα χωρίς κόστος για όλους…».

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση του Δήμου Καλλιθέας

Ψηφιακή εξυπηρέτηση των δημοτών και των επαγγελματιών,  από την Πολεοδομία του Δήμου Καλλιθέας.

Άμεση   αποστολή ψηφιακών αντιγράφων των σχεδίων οικοδομικών αδειών από το αρχείο της Πολεοδομίας.

Η Πολεοδομία (Διεύθυνση Υπηρεσιών Δόμησης)  του  Δήμου Καλλιθέας ψηφιοποιεί το αρχείο οικοδομικών αδειών της πόλης και πλέον αποστέλλει  άμεσα στους ενδιαφερόμενους, ψηφιακά αντίγραφα στοιχείων των οικοδομικών αδειών που φυλάσσονται στο αρχείο της:

•​Στελέχη οικοδομικών αδειών 

•​Αρχιτεκτονικά– στατικά – μηχανολογικά σχέδια 

Για την γρήγορη και αποτελεσματική εξυπηρέτησή  τους, οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση στην ηλεκτρονική πύλη (portal) του Δήμου (www.kallithea.gr > online υπηρεσίες) και σε σύντομο χρονικό διάστημα, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, παραλαμβάνουν στην  διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου  (e-mail) που αναφέρουν στην αίτηση, τα αντίγραφα των στελεχών και των σχεδίων των οικοδομικών αδειών  που  ζητούν.

Ταυτόχρονα, σε συνεργασία με το Τεχνικό  Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ), προωθείται η ένταξη  στο πρόγραμμα «Ψηφιοποίησης των Αρχείων Πολεοδομιών».

Comments are closed.