Δ. Καλλιθέας: Φεστιβάλ Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

0
230

Φεστιβάλ Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης, από 5 έως 8 Ιουνίου 2022 στην Πλατεία Δαβάκη

Ο Δήμος Καλλιθέας στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών και δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, διοργανώνει Φεστιβάλ Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης, το οποίο θα ξεκινήσει στην Πλατεία Δαβάκη από σήμερα Κυριακή 5 Ιουνίου 2022 και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022.

Στη μεγάλη αυτή γιορτή για το Περιβάλλον, μικροί και μεγάλοι, θα μπορούν να συμμετάσχουν σε ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων, όπου θα πραγματοποιηθούν δράσεις ενημέρωσης και πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, την ανακύκλωση, την κλιματική αλλαγή και την κυκλική οικονομία.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Κυριακή 5 Ιουνίου η οποία είναι και η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 8 Ιούνιου 2022, όπου η Πλατεία Δαβάκη θα μετατραπεί σε Υπαίθριο «Λούνα Πάρκ Ανακύκλωσης», με στόχο οι μαθητές δημοτικού, μέσα από τα διασκεδαστικά, διαδραστικά παιχνίδια και τις εκπαιδευτικές, βιωματικές δραστηριότητες, να εξοικειωθούν με τη διαδικασία της ανακύκλωσης και να αποκτήσουν περιβαλλοντική συνείδηση.

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος στο μήνυμα του, για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος τονίζει:
«Ο σεβασμός και η προστασία του περιβάλλοντος, αποτελούν άμεση και αναπόσπαστη προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής. Στόχος είναι να διασφαλίσουμε ένα ασφαλές μέλλον για τα παιδιά μας, σε ένα υγιές φυσικό περιβάλλον, με ποιότητα ζωής. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε»

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων: 


Comments are closed.