Δ. Καλλιθέας: Τσουχτερά πρόστιμα σε «ασυνείδητους» πολίτες για ρύπανση πεζοδρομίων & δημόσιων χώρων

Προειδοποίηση του Δήμου Καλλιθέας προς τους «ασυνείδητους» κατοίκους για επιβολή προστίμων σε όσους συνεχίζουν να ρυπαίνουν την πόλη και τα πεζοδρόμια με ογκώδη αντικείμενα, μπάζα, χώματα, λάδια αυτοκινήτου στους δρόμους καθώς και στοίβαξη εμπορευμάτων ή οικοδομικών υλικών.

Πιο συγκεκριμένα ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Κώστας Καλογερόπουλος με ανακοίνωση του γνωστοποίησε προς τους συνδημότες του πως θα γίνει χρήση του Κανονισμού Καθαριότητας του Δήμου Καλλιθέας με βάσει του οποίου στους παραβάτες των άρθρων 6 (παράγραφος 2 & 3) και 7 (παράγραφος 1 & 3) προβλέπεται η επιβολή προστίμων.

Ο κ. Καλογερόπουλος στην ανακοίνωση του επισημαίνει ότι το τελευταίο διάστημα πολλοί κάτοικοι ρυπαίνουν πεζοδρόμια και δρόμους της πόλης με ογκώδη αντικείμενα, μπάζα κλπ, χωρίς προηγουμένως να έχουν συνεννοηθεί με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου. 

Ωστόσο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος στην ανακοίνωση του δεν διευκρινίζει πως ο Δήμος θα γνωρίζει ποιος θα είναι ο παραβάτης, έτσι ώστε να του επιβληθεί, το κατά τα άλλα ορθώς, αντίστοιχο πρόστιμο.

Τι αναφέρουν τα άρθα 6 & 7 στον Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου Καλλιθέας και το Παράρτημα Β’ για τα πρόστιμα

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος Κώστα Καλογερόπουλου

Έχει παρατηρηθεί ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα ότι πολλοί Συνδημότες μας εναποθέτουν ογκώδη αστικά στερεά απόβλητα καθώς και οικοδομικά υλικά σε πεζοδρόμια και σε δημόσιους χώρους. 

Σύμφωνα με τις παραγράφους 2 και 3 του άρθρου 6 και τις παραγράφους 1 και 3 του άρθρου 7, τέτοιου είδους παραβάσεις απαγορεύονται ρητά από τον Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου Καλλιθέας και θα επιβάλλονται πρόστιμα όπως αυτά περιγράφονται αναλυτικά στο Παράρτημα Β’ του Κανονισμού Καθαριότητας και είναι:

1. Εγκατάλειψη ογκωδών αντικειμένων χωρίς συνεννόηση με τον Δήμο (150 €)

2. Φύλλα ξερά, υπόλοιπα καθαρισμών κήπων, γκαζόν, κλαδιά, θάμνοι κ.τ.λ. που απορρίπτονται ασυσκεύαστα στο πεζοδρόμιο (100 €)

3. Εγκατάλειψη μπάζων/άχρηστων υλικών από κατεδαφίσεις, εκσκαφές κ.τ.λ. και ρύπανση πεζοδρομίων και δρόμων με χώματα, λάδια, κ.τ.λ. (300 €)

4. Ρίψη μπάζων και άλλων ογκωδών αντικειμένων στους κάδους απορριμμάτων (150 €)

5. Πλημμελής εναπόθεση, αποθήκευση και στοίβαξη εμπορευμάτων, οικοδομικών υλικών κ.τ.λ. (150 €)

​Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στο ακόλουθο link: https://kallithea.gr/?page_id=4486

Παρακαλούμε για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, επικοινωνήστε στο τηλέφωνο: 210.94.17000, για τον προγραμματισμό αποκομιδής αυτών.

Comments are closed.