Δ. Καλλιθέας: Συναυλία του Β. Γιασδάκη απόψε στις 20:30 – «Ο Τρελός Πιερό» σε Σινέ «Θερινόν» & «Τζιτζιφιές»

0
320

Με μουσικό αφιέρωμα στο ρεμπέτικο και σε τραγούδια από την παράδοση μας ξεκινούν σήμερα Πέμπτη 26 Αυγούστου οι εκδηλώσεις του προγράμματος του Δήμου Καλλιθέας «Πολιτιστικό Καλοκαίρι και Φθινόπωρο 2021».

Η βραδιά «κλείνει» με την προβολή της ταινίας «Ο Τρελός Πιερό» στο Σινέ «Θερινόν» στις 21:00 και στο Σινέ «Τζιτζιφιές» στις 22:00.

20:30 Φιλαρέτου & Παναγή Τσαλδάρη (επικάλυψη ποταμού)

«Στον Καθρέφτη τ’ Ουρανού»

Ένα μουσικό αφιέρωμα στους μεγάλους Έλληνες μουσικοσυνθέτες , με αναφορές στο ρεμπέτικο, σε τραγούδια από την παράδοση μας, καθώς και σε τραγούδια από την προσωπική δισκογραφία του Βασίλη Γισδάκη.
Μαζί του επί σκηνής, η Δέσποινα Στεφανίδου και στο βιολί ο καταξιωμένος σολίστ Βασίλης Ραψανιώτης.

21:00    ΣΙΝΕ   «Θ Ε Ρ Ι Ν Ο Ν»

Προβολή ταινίας «Ο Τρελός Πιερό»

Ο Γκοντάρ ανανεώνει την αφηγηματική φρεσκάδα της «…Ανάσας» και σκηνοθετεί με απαράμιλλη κομψότητα μια από τις επιδραστικότερες ταινίες του μεταπολεμικού σινεμά, η οποία διατηρεί την αβάσταχτη ελαφρότητα ενός σέξι και παιχνιδιάρικου φιλοσοφικού δοκιμίου. Απροσδόκητες περιπέτειες, στοχασμοί επί παντός επιστητού, η ουτοπική αναζήτηση της ελευθερίας τόσο στην αληθινή ζωή όσο και στην καλλιτεχνική έκφραση, μια ρομαντική εξέγερση υπαρξιστικού τύπου ενάντια στον καπιταλιστικό κομφορμισμό και, τέλος, το σινεμά ως ζωντανό κομμάτι της πραγματικότητας, την οποία δεν θέλει να συσκοτίσει παρηγορητικά για το θεατή, αλλά να του την αποκαλύψει, σ’ όλο τον γοητευτικό παραλογισμό της, μπροστά στα μάτια του. Όπως ακριβώς δηλαδή περιγράφει το σινεμά στον Φερντινάν/Πιερό ένας κύριος «Σάμουελ Φούλερ, σκηνοθέτης»: «ένα πεδίο μάχης γεμάτο μίσος, αγάπη, βία, δράση και θάνατο».

22:00    ΣΙΝΕ   «Τ Ζ Ι Τ Ζ Ι Φ Ι Ε Σ»

Προβολή ταινίας «Ο Τρελός Πιερό»

Γαλλική, έγχρωμη ταινία του 1965 διάρκειας 110′, σε σκηνοθεσία Ζαν Λικ Γκοντάρ με τους: Ζαν Πολ Μπελμοντό, Άννα Καρίνα, Σάμουελ Φούλερ

Comments are closed.