Δ. Καλλιθέας: Σήμερα τα εγκαίνια της επετειακής έκθεσης των 30 χρόνων του Εργαστηρίου Ζωγραφικής

0
179

Δάσκαλος και μαθητές του Εργαστηρίου Ζωγραφικής του Δήμου Καλλιθέας ετοιμάζονται να υποδεχθούν φίλους και θαυμαστές της ζωγραφικής στα εγκαίνια της Επετειακής Έκθεσης για τα 30 χρόνια λειτουργίας του.

Η Επετειακή Έκθεση θα παρουσιαστεί στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας «Σοφία Λασκαρίδου» (Λασκαρίδου 120 & Φιλαρέτου) και τα εγκαίνια της θα πραγματοποιηθούν σήμερα, Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022 στις 20:30, ενώ η παρουσίαση των έργων θα είναι στη διάθεση του κοινού μέχρι την 1η Ιουλίου 2022.

Το Εργαστήριο Ζωγραφικής του Δήμου Καλλιθέας επί δεκαετίες (1992) αποτελεί ένα αναπόσπαστο σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας της Καλλιθέας, και όχι μόνο, στο οποίο όσοι συμμετέχουν ανακαλύπτουν ότι βρίσκονται μέσα σε ένα ανεκτίμητο και σπάνιο, για τα σύγχρονα δεδομένα της εποχής, κοίτασμα πολιτισμού και τέχνης.

Η σπανιότητα του πολιτιστικού και καλλιτεχνικού κοιτάσματος του Εργαστηρίου Ζωγραφικής κατά γενική ομολογία οφείλεται στην παρουσία του διδασκάλου του Εργαστηρίου Χρίστου Παπαδάκη, ενώ η αξία του έχει εκτιναχθεί από την ταπεινότητα του.

Ο Χρίστος Παπαδάκης στο Εργαστήριο του Δήμου δε σμιλεύει ζωγράφους, λαξεύει χρηστικούς ανθρώπους που διδάσκονται Ποίηση, Λογοτεχνία, Θέατρο, Μουσική, Ιστορία «μετατρέποντας» το Εργαστήριο σε οικογένεια και τα μέλη του σε παιδιά του.

Στην Επετειακή Έκθεση των 30 χρόνων που εγκαινιάζεται απόψε όσοι παρευρεθούν θα ξέρουν ότι οι συνθέσεις των μελών του Εργαστηρίου που θα δουν, έχουν γίνει με συναίσθημα, σεβασμό και μεγάλες χρωματικές πινελιές, δομημένες επάνω στον κοινωνικό και πολυπολιτιστικό καμβά του διδασκάλου τους. 

Comments are closed.