Δ. Καλλιθέας: Σήμερα στις 20:30 η εντυπωσιακή Όπερα «Η στοιχειωμένη έπαυλη» – Πλάνα από τις πρόβες (vid)

0
276

Αυλαία σήμερα, Σάββατο 10, Σεπτεμβρίου 2022, στο 7ο Μεσογειακό Φεστιβάλ του Δήμου Καλλιθέας με την παρουσίαση της Πολωνικής όπερας «Η στοιχειωμένη έπαυλη» που θα παρουσιαστεί στο Χώρο Πολιτισμού και Νεολαίας (Μαντζαγριωτάκη & Εσπερίδων)  στις 20:30.

Το 7ο Μεσογειακό  Φεστιβάλ Καλλιθέας με τίτλο «Ξεριζωμός – Διεθνείς Συνεργασίες» παρουσιάζει απόψε το βράδυ την Όπερα «Η στοιχειωμένη έπαυλη» του Στανισλάβ Μονιούζκο έρχεται να εμπλουτίσει τα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου με μια επιβλητική παράσταση που προσφέρεται στο Καλλιθεάτικο κοινό σε συνεργασία με το Πολωνικό ίδρυμα Avangart και και την Πολωνική Πρεσβεία στην Ελλάδα.

Η όπερα, θεωρείται από πολλούς ιστορικούς της μουσικής, ως το κορυφαίο έργο του συνθέτη και μια από της σημαντικότερες της Πολωνικής Σχολής. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1865, μια ιδιαίτερα ταραγμένη και πολιτικά ασταθή περίοδο για την Πολωνία, μετά την ήττα του Ναπολέοντα  και τις συνέπειες του Συνεδρίου της Βιέννης, που διαχειρίστηκε την πολιτική κατάσταση στην Ευρώπη μετά τη λήξη των Ναπολεόντειων πολέμων.

Παρότι η όπερα είναι περισσότερο μια κωμική ρομάντσα, το πατριωτικό της περιεχόμενο είναι τέτοιο, που η υποδοχή που είχε από το κοινό ήταν μεν θερμή, αλλά υπήρξε και αντιφατική. Έκτοτε έχει μεταφραστεί και στα Αγγλικά για την πρώτη εκτός Πολωνίας παράσταση με το θίασο του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ το 1970 όταν και ξεκίνησε μια νέα εποχή δημοφιλίας για το έργο.

Ο θίασος του ιδρύματος Avangart, έχει επεξεργαστεί έτσι το έργο ώστε να μπορεί να ταξιδέψει με ευκολία σε χώρες εκτός Πολωνίας και χώρους ακόμα και ανοιχτούς, με αποτέλεσμα μια ευέλικτη παράσταση που μπορεί να παρουσιαστεί σχεδόν παντού.

Τη διεύθυνση της Orchestra and corus of the AVANGART Foundation  θα έχει η Marta Kosielska και θα πρωταγωνιστήσουν οι Stefan: Dominik Sutowicz, Zbigniew: Piotr Wołosz, Hanna: Joanna Freszel.

Η «ΝΕΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑ» (neakallithea.gr) βρέθηκε στις πρόβες και εξασφάλισε πλάνα από την παράσταση.

Comments are closed.