Δ. Καλλιθέας: Σάββατο 3/6 με ταινία “Το τελευταίο σημείωμα” & την παράσταση “Μ’απατά δεν μ’απατά”

0
354

Πολιτιστικό Καλοκαιρινό Σαββατόβραδο και ο Δήμος Καλλιθέας για σήμερα 3 Ιουλίου 2021 έχει προγραμματίσει την προβολή της ταινίας “Τ οι τελευταίο σημείωμα” τόσο στο Σινέ “ΘΕΡΙΝΟΝ” στις 21:00 όσο και στο Σινέ “ΤΖΙΤΖΙΦΙΕΣ” στις 22:00.

Για τους θεατρόφιλους στις 21:30 στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας (Γ. Ιατρίδου) ανεβαίνει η θεατρική παράσταση του Ζορζ Φεντώ “Μ’ απατά δεν μ’ απατά” από το θεατρικό εργαστήρι του Δήμου Καλλιθέας σε σκηνοθεσία Γιώργου Γαλάντη.

21:00 ΣΙΝΕ ΘΕΡΙΝΟΝ

Ελληνική, έγχρωμη ταινία του 2017, διάρκειας 117′, σε σκηνοθεσία Παντελή Βούλγαρη με τους: Αντρέα Κωνσταντίνου, Αντρέ Χένικε, Βασίλη Κουκαλάνι, Μελία Κράιλινγκ, Τάσο Δήμα

Υπάρχει μόνιμα μια γνησιότητα στο σινεμά του Παντελή Βούλγαρη και ένα πάθος που αντικατοπτρίζεται τόσο στον συναισθηματισμό που διαποτίζει κάθε πλάνο όσο και στην προσεκτική επιλογή των λέξεων των πρωταγωνιστών του, οι οποίες συνήθως ξεπερνούν τους ήρωές τους για να αναδείξουν την εποχή τους, τα ήθη και όλες εκείνες τις μικρές παρόμοιες ιστορίες που παρέμειναν κρυφές στη ροή της Ιστορίας.

Ετσι και στο «Τελευταίο Σημείωμα», την πιο πρόσφατη ταινία του σκηνοθέτη, η ταινία δεν αφορά μόνο την ιστορία του Ναπολέοντα Σουκατζίδη, Κρητικού αγωνιστή του λαϊκού κινήματος που δούλεψε ως διερμηνέας των Γερμανών στη φυλακή του Χαϊδαρίου κατά τη διάρκεια της κατοχής, αλλά και όλους εκείνους που έζησαν, έδρασαν και στιγμάτισαν με το αίμα τους εκείνη την περίοδο, δημιουργώντας αθροιστικά ένα κοινωνικό ψηφιδωτό γεμάτο ιστορικές λεπτομέρειες και ανθρώπινες δυνατές στιγμές.

21:30     14ο Δημ. Σχολείο (Γ. Ιατρίδου 140)

Θεατρική παράσταση «Μ’απατά δεν μ’απατά»

Θεατρική παράσταση του Ζορζ Φεντώ σε διασκευή-σκηνοθεσία Γιώργου Γαλάντη από το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Καλλιθέας. Μουσικές διασκευές: Γιώργος Μισετζής. Τραγούδι: Μαρία Καλάγκια

22:00    ΣΙΝΕ ΤΖΙΤΖΙΦΙΕΣ

Προβολή ταινίας «Το Τελευταίο Σημείωμα»Comments are closed.