Δ. Καλλιθέας: Με ρεμπέτικη βραδιά τιμά την Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία

0
92

Ο Δήμος Καλλιθέας τιμά την Τρίτη Ηλικία με ρεμπέτικη βραδιά απόψε, Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022, στις 18:30 στην Πλατεία Κύπρου.

Στο καλλιτεχνικό μέρος της βραδιάς ο Πέτρος Μπουσουλόπουλος με τους συνεργάτες του θα χαρίσουν όμορφες στιγμές από το ρεμπέτικο τραγούδι.

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων, γνωστή και ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία» εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου. Υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ηλικιωμένους, αλλά και να επισημάνει τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν.

Όπως αναφέρουν ΟΗΕ και ΠΟΥ, η Παγκόσμια Μέρα Ηλικιωμένων έχει στόχο να αναγνωρισθεί η συμβολή των ηλικιωμένων στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη, και τούτο διότι στη σύγχρονη εποχή οι ηλικιωμένοι παίζουν έναν ολοένα σημαντικότερο ρόλο, μέσω του εθελοντικού έργου τους, της μετάδοσης των εμπειριών και των γνώσεών τους, της βοήθειας που δίνουν στα παιδιά τους, αναλαμβάνοντας να φροντίζουν τα εγγόνια τους, αλλά και της αυξανόμενης συμμετοχής τους στην αγορά εργασίας.

Ο όρος ηλικιωμένος αντιπροσωπεύει ανθρώπους άνω των 65 ετών ενώ κατά άλλους άνω των 70 ετών.

Comments are closed.