Δ. Καλλιθέας: Με κοινή επιστολή 22 Δημοτικοί Σύμβουλοι ζητούν άμεση σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου

Η απόφαση του Δ.Σ. της ΔΑΕΚ Α.Ε. να προχωρήσει στην παραχώρηση σε ιδιώτη της Δημοτικής Καντίνας που βρίσκεται εντός της Πλατείας Δαβάκη, φαίνεται να σηκώνει τους τόνους της αντιπαράθεσης ανάμεσα στη διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας και του συνόλου των Δημοτικών Παρατάξεων της Αντιπολίτευσης καθώς και των δύο ανεξαρτήτων Δημοτικών Συμβούλων.

Πιο συγκεκριμένα μετά την απόφαση του Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης από κοινού οι Δημοτικές Παρατάξεις συνεπικουρούμενες και από τις δύο Ανεξάρτητες Δημοτικές Συμβούλους Κορίνας Δαμουλιάνου και Ιωάννας Ευτυχιάδου προχώρησαν σε επιστολή προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κων/νο Ευσταθίου ζητώντας την άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να συζητηθεί το θέμα με σκοπό να πάρει πίσω η διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας την απόφαση το Δ.Σ. της ΔΑΕΚ και να μην παραχωρηθεί η Δημοτική καντίνα σε ιδιώτη.

Αξιοσημείωτο είναι ότι με δεδομένη την μέχρι σήμερα συστηματική απουσία από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της  Δημοτικής Συμβούλου κ. Κασιδιάρη φαίνεται να μην είναι σε απόλυτη πλειοψηφία η πλευρά των Δημοτικών Συμβούλων της Δημοτικής Αρχής, ενώ ερωτηματικό «μπαίνει» και στο τι θα κάνει ο έτερος Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης με την κ. Κασιδιάρη, ο κ. Δημόπουλος, ο οποίος επίσης δεν παρευρίσκεται σε όλες τις συνεδριάσεις.

Φυσικά όλα αυτά θα έχουν σημασία να ληφθούν υπόψιν εφόσον η Διοίκηση του Δήμου αποδεχθεί το αίτημα των 22 Δημοτικών Συμβούλων για άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας.

Σε κάθε περίπτωση όμως οι κινήσεις αυτές σίγουρα θα ανεβάσουν το πολιτικό θερμόμετρο μιας και το φθινοπωρινό mood στην Αττική καλά κρατεί.

Αναλυτικότερα η κοινή επιστολή των 22 Δημοτικών Συμβούλων

Καλλιθέα, 12/06/2023

Με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Κοινή επιστολή των Δημοτικών Παρατάξεων 

«ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΖΩΗΣ-ΚΩΣΤΑΣ ΑΣΚΟΥΝΗΣ»,

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ»,

«ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ» και        

«ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ»

Και των Ανεξάρτητων Δημοτικών Συμβούλων 

Κυριακής Δαμουλιάνου και

Ιωάννας Ευτυχιάδου

Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου 

Κύριε Πρόεδρε, 

Κάνοντας χρήση του άρθρου 74 του Ν. 4555/2018 ζητάμε την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα: 

«Την απόφαση του Δ.Σ. της ΔΑΕΚ Α.Ε. για παραχώρηση σε ιδιώτη της Δημοτικής Καντίνας που βρίσκεται εντός της Πλατείας Δαβάκη».

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Στην Πλατεία Δαβάκη λειτουργεί πάνω από 40 χρόνια Δημοτική Καντίνα εμβαδού 26,50 τ.μ. με περιβάλλοντα χώρο έκτασης 148,50 τ.μ.

Πρόκειται για έναν χώρο, στον οποίο η Δημοτική Επιχείρηση προσφέρει σε προσιτές – φθηνές τιμές καφέ και εδέσματα στους δημότες μας, που χρησιμοποιούν το πάρκο της Πλατείας Δαβάκη.

Η Δημοτική Επιχείρηση, αλλά και η Δημοτική Αρχή αφού άφησαν την Καντίνα να υποστεί φθορές, αποφάσισε στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΑΕΚ Α.Ε., στις 31/05/2023 να παραχωρήσει τον τελευταίο «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΧΩΡΟ» στα επιχειρηματικά συμφέροντα, στερώντας από τους ευάλωτους συμπολίτες μας που επισκέπτονται καθημερινά το πάρκο να έχουν σε φθηνές τιμές καφέ, νερό και εδέσματα.

Δεδομένου, ότι στην Πλατεία Δαβάκη και επί της Λεωφ. Θησέως υφίσταται ΚΑΝΤΙΝΑ, που έχει ενοικιάσει η Δημοτική Επιχείρηση σε επιχειρηματία, προκαλεί κατάπληξη για ποιο λόγο εκχωρεί στα επιχειρηματικά συμφέροντα τη Δημοτική Καντίνα.

Εκφράζουμε την πεποίθηση ότι το Δημοτικό Συμβούλιο συναισθανόμενο την κοινωνική διάσταση του θέματος θα αποτρέψει την παραχώρηση της Δημοτικής Καντίνας σε ιδιώτες.   

Κοινοποίηση:

– Δήμαρχο Καλλιθέας

Οι Δημοτικές Παρατάξεις 

«ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΖΩΗΣ» – Κώστας Ασκούνης

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ» – Γιάννης Βακαλόπουλος

«ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ» – Έλενα Αυγερινού

«ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ» – Δήμητρα Γκεμιτζόγλου

Οι Ανεξάρτητες Δημοτικοί Σύμβουλοι

Κυριακή Δαμουλιάνου

Ιωάννα Ευτυχιάδου

Comments are closed.