Δ. Καλλιθέας: Η όπερα H. Purcell «Διδώ και Αινείας» απόψε 15/9 στις 20:00…

0
873

Με την όπερα του Henry Purcell «Διδώ και Αινείας» κλείνει απόψε τις εκδηλώσεις του το Μεσογειακό Φεστιβάλ του Δήμου Καλλιθέας

Άρωμα μπαρόκ σε μια πολλά υποσχόμενη καλλιτεχνική βραδιά, στο πλαίσιο του 5ου Μεσογειακού Φεστιβάλ του Δήμου Καλλιθέας έχει η αποψινή όπερα που θα παρουσιαστεί στις 20:00 στις πρώην εγκαταστάσεις του ΙΚΑ στην Πλ. Δαβάκη με είσοδο Ελεύθερη αλλά υποχρεωτική την χρήση μάσκας.

Το ανέβασμα της μπαρόκ όπερας «Διδώ και Αινείας», ουσιαστικά κλείνει τις εκδηλώσεις του Μεσογειακού Φεστιβάλ, αλλά όχι και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Καλλιθέας οι οποίες και συνεχίζονται.

TH ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ της παράστασης υπογράφει ο Βασίλης Αναστασίου. Τη μουσική διεύθυνση (Orchestra du Soleil) ο Αλέξανδρος Παπαρίζος, τη χορωδιακή διεύθυνση (Χορωδία Filii Notas) η Μαρία Μπαζού. 

Στους κεντρικούς ρόλους την Διδώ αποδίδει η Μαρίτα Παπαρίζου, τον Αινεία ο Διονύσης Τσαντίνης , Μπελίντα η Ρόζα Καπόν Πουλημένου, ενώ στους υπόλοιπους ρόλου διακρίνουμε τους Μαργαρίτα Συγγενιώτου, Αγάπη Παπαμήτσου, Νικολέτα Ιερείδου, Θεόφιλο Ιωαννίδη και Μαρίνα Ρετσκάλαβα.

Πρόκειται για την τραγική ερωτική ιστορία της Καρχηδόνιας βασίλισσας και του Τρώα πρίγκιπα, που φιλοξενείται στα ανάκτορά της μετά την καταστροφή της Τροίας. Μάγισσες και πνεύματα προσπαθούν να καταστρέψουν τη βασίλισσα, διώχνοντας μακριά τον Αινεία, δήθεν κατ’ εντολή του Δία και οδηγώντας τη Διδώ να διώξει τον αγαπημένο της, καθώς πιστεύει ότι την εγκαταλείπει σκόπιμα, και στη συνέχεια να αυτοκτονήσει. Μετά το θρήνο της Διδούς –ένα από τα πιο συγκινητικά κομμάτια της Μπαρόκ Μουσικής– το δράμα ολοκληρώνεται με το χορό, που σχολιάζει την τραγική μοίρα του ανθρώπου… Η σχετικά μικρή διάρκεια, το μυθικό στοιχείο και η θεματολογία (φιλοδοξία, ζήλια και προδοσία) το κάνουν ένα πολύ αγαπημένο έργο του λυρικού ρεπερτορίου. Η Όπερα πρωτοπαρουσιάστηκε το 1689, στο Josias Priest’s girls’ school στο Λονδίνο και από τότε παρουσιάζεται, σε σταθερή βάση, σε όλα τα μεγάλα θέατρα.

Comments are closed.