Δ. Καλλιθέας – Εμπορικός Σύλλογος «Τσικνίζουμε παρέα» τους στις 13:00 στο πάρκο Χαροκόπου

Μετά από δύο χρόνια αποκλεισμού λόγω covid η Τσικνοπέμπτη του 2023 ελεύθερη πλέον από τα υγειονομικά πρωτόκολλα, (αλήθεια τι έγιναν αυτά; τηρούνται;), αφήνεται στις επιθυμίες μας για την επιλογή το πως θα τηρήσουμε το έθιμο του τσικνίσματος.

Οι περισσότεροι θα τραβήξουν για τις παραδοσιακές ταβέρνες, άλλοι πάλι θα μείνουν στα καφενεία της πόλης που επίσης θα βάλουν κάρβουνα, κάποιοι άλλοι θέλοντας να αποφύγουν το συνωστισμό της ημέρας θα ανάψουν κάρβουνο στο μπαλκόνι ή την ταράτσα του σπιτιού τους. 

Ωστόσο ο Δήμος Καλλιθέας σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Καλλιθέας δίνουν μια ακόμη εναλλακτική επιλογή «Τσικνίζουμε παρέα» λέγεται και καλεί τους πολίτες στο πάρκο Χαροκόπου για να τηρήσουν μαζί το έθιμο.

Πιο συγκεκριμένα από τις 1:00 το μεσημέρι στην λιακάδα που «συμμετέχει» στο μουντ της ημέρας, θα ξεκινήσει το «τσικνο-γλέντι» στο πάρκο Χαροκόπου με μεζέδες της ώρας, κρασί και ζωντανό μουσικό πρόγραμμα.

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Καλλιθέας δε σταματούν μόνο στο «τσίκνισμα» καθώς τις βραδινές ώρες η πόλη θα γεμίσει με τις καντάδες που θα τραγουδά στους δρόμους η Μεικτή Χορωδία το Δήμου.

Comments are closed.