Δ. Καλλιθέας: Εγκαινιάστηκε το «Κόκκινο Σχολείο»

0
343

Το πλήρως ανακατασκευασμένο «Κόκκινο Σχολείο» εγκαινιάστηκε με κάθε επισημότητα παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη.

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του «Κόκκινου Σχολείου» με την παρουσία του Δημάρχου Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβου, υπουργών, βουλευτώνκαι του συνόλου του Δημοτικού Συμβουλίου και των Δημοτικών παρατάξεων παραδίδοντας στην πόλη της Καλλιθέας ενός εμβληματικού κτηρίου όπου θα φιλοξενήσει το Δημοτικό Ωδείο Καλλιθέας «Οδυσσέας Δημητριάδης».

Τη δέηση των εγκαινίων τέλεσε ο Πανοσολογιότατος Αρχιμανδρίτης πατέρας Σισώης Σκάρκος ενώ την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης και ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος.

Κατά τον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης  Κάρναβος υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Είμαστε περήφανοι και συγκινημένοι σήμερα γιατί παραδώσαμε στην πόλη μας, πλήρως ανακατασκευασμένο, ένα από τα ομορφότερα και πιο ιστορικά κτίρια της Καλλιθέας, το Κόκκινο Σχολείο. Το Κόκκινο Σχολείο παίρνει μια νέα ζωή, αφού θα στεγάσει το Δημοτικό μας ωδείο με 250 μαθητές!»

Ο κ. Βορίδης δήλωσε σχετικά: «Είμαι περήφανος για την συμβολή της πολιτείας σε ένα τέτοιο έργο. Το όμορφο αυτό κτήριο αναβαθμίζει σημαντικά την περιοχή και θα είναι, μαζί με τις υπηρεσίες του ωδείου ένας πόλος έλξης για τα παιδιά. Συγχαρητήρια στο Δήμο Καλλιθέας για το έργο αυτό».

Στην εκδήλωση των εγκαινίων παρεβρέθησαν επίσης η Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και βουλευτής Νοτίου Τομέα κα. Σοφία Βούλτεψη, η Βουλευτής Νοτίου Τομέα κα. Άννα Καραμανλή, ο Βουλευτής Νοτίου Τομέα κ. Διονύσης Χατζηδάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα κα. Δήμητρα Νάνου, η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κα. Μαίρη Βιδάλη, ο Εκπρόσωπος Τύπου Νέας Δημοκρατίας και τέως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας κ. Τάσος Γαϊτάνης.

Επίσης ήταν παρόντες οι κ.κ., Κώστας Ασκούνης, τέως Δήμαρχος Καλλιθέας και επικεφαλής της παράταξης «Προοπτική Ζωής», ο Επικεφαλής της Προοδευτικής Ενότητας Καλλιθέας κ. Θεόδωρος Ψαλιδόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Παπαθανάσης, Λάζαρος Λασκαρίδης, Βαγγέλης Μπαρμπάκος, Βάσω Μαργαρίτη, Γιώργος Καλαμπαλίκης, Κώστας Καλογερόπουλος, Κώστας Κόκουλος, ο Πρόεδρος της ΔΑΕΚ Τάσος Καλογερόπουλος, ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Γιώργος Κουτσογιάννης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κωνσταντίνος Ευσταθίου, Ελένη Αυγερινού, Βούλα Κοσμίδου, Αθηνά Εξάρχου, Γιάννης Εμιρζάς Νίκος Ηλιάδης, Γιώργος Μαργωμένος, Ανέστης Φωτόπουλος, Κορίνα Δαμουλιάνου, η Πρόεδρος της 1ης Κοινότητας Δέσποινα Κυριακίδου, ο Πρόεδρος της 3ης Κοινότητας Δημήτρης Δεληασλανίδης, η Αντιπρόεδρος της 3ης Κοινότητας Μαίρη Βουγιούκα καθώς και εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων.

Comments are closed.